sobota 4. května 2024 Květoslav

Přerovský magistrát omezil úřední hodiny, podomní prodej je zakázán. Školky jsou otevřené

Přerovský magistrát omezil v pondělí a ve středu úřední hodiny. Městská autobusová doprava bude od pondělí jezdit v prázdninovém režimu, vozy jsou také více dezinfikovány. Mateřské školy zatím uzavřeny nebudou. Rozhodl o tom krizový štáb města. To sdělila mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

Do školek přišlo v pátek 36 procent dětí. „Nadále doporučujeme rodičům, kteří aktuálně nechodí do zaměstnání, aby děti do školky nevodili," uvedla mluvčí. Učitelky mohou dětem měřit teplotu. Nepočítá se ani s uzavřením jeslí.

Školní jídelny, které až do pátku vařily i pro veřejnost, budou od pondělí zavřené. „Vařit se zde bude pouze jídlo určené pro rozvoz - tedy v rámci například pečovatelské služby, která jídlo rozváží klientům, nebo pro Domov pro seniory," uvedla mluvčí.

Odbor sociálních věcí a školství magistrátu zveřejní na webu města non-stop telefonní linku pro osamělé občany, kteří jsou v karanténě a potřebují zajistit nákupy či vyzvednutí léků. „Tato služba bude sloužit nejen lidem v karanténě, ale třeba i seniorům či nemohoucím lidem, kteří jsou závislí na donášce nákupů od lidí, kteří jsou aktuálně v karanténě. V této věci ještě bude nutné dořešit hygienické záležitosti stran předávání nákupů, peněz a tak dále," uvedla mluvčí.

Magistrát doporučuje lidem, aby omezili návštěvy úřadu, pokud nejsou nezbytné. Úředníci také omezí činnost v terénu, například kontroly.

V Přerově je zakázán podomní prodej. „Pokud by kdokoliv nabízel podomní prodej, včetně nabídky nákupů, nebo prodeje roušek či jiných ochranných prostředků, neprodleně tuto zkušenost nahlaste na linku Městské policie Přerov 581 268 417," uvedla mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, zdraví, koronavirus, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.