pondělí 29. dubna 2024 Robert

V Olomouckém kraji je dvaatřicet případů koronaviru, po Praze nejvíc ze všech krajů

Počet lidí nakažených novým typem koronaviru v Olomouckém kraji stoupl dnes večer o třetinu, nyní je to již 32 případů, upřesnil dnes v 21:00 na sociální síti hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Ještě v poledne jich bylo 22, o jednoho více než předchozí den.

Další jeden případ přibyl za poslední půldruhou hodinu. Čtyři z pacientů jsou hospitalizováni na infekčním oddělení prostějovské nemocnice, řekla dnes večer ČTK její mluvčí Radka Miloševská. Olomoucký kraj je po Praze druhým regionem s největším počtem nakažených.

"Aktuálně víme o 32 potvrzených nakažených v Olomouckém kraji," uvedl hejtman. Vyzval zároveň obyvatele kraje, aby se chovali zodpovědně a dbali na prevenci. "Omezujte kontakt s dalšími lidmi. Nikdy nevíte, kde a kdo je přenašeč onemocnění," vzkázal hejtman.

První potvrzený případ nákazy koronavirem byl v Olomouckém kraji oznámen v úterý. Virus byl zjištěn u muže z Japonska žijícího v Olomouci, který byl na služební cestě v Británii a zastavil se v Mnichově. Během týdne počet nakažených stoupal, největší nárůst však kraj zaznamenal dnes.

Autoři | Foto

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.