pondělí 29. dubna 2024 Robert

Olomoucká fakultka pozastavila testování na koronavirus, chybí jí testy

Fakultní nemocnice Olomouc dnes pozastavila vlastní testování vzorků na přítomnost infekce koronavirem, jelikož po dvou dnech provozu jí došly zásoby testů. Objednány jsou nové, zatím není jasné kdy je nemocnice obdrží. Dnes to řekl mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher. Než dostane nové testy, odesílá vzorky na rozbor do Ostravy.

FN Olomouc testování na koronavirus zahájila v sobotu a její laboranti provedli několik desítek testů. "Testování bylo pozastaveno, protože nemáme testy. Čekáme na zásilku," uvedl Fritscher, podle kterého vzorky krve FN Olomouc nyní odesílá na rozbor Ostravy. Až FN Olomouc novou zásilku testů dostane, bude denně provádět do stovky rozborů na přítomnost koronaviru v krvi. V případě volné kapacity má být služba dostupná i samoplátcům.

Onemocnění COVID-19 se prokázalo u lékaře urgentního oddělení FN Olomouc. Do karantény museli jeho pacienti i personál. Lékař se před týdnem vrátil z Řecka. Karanténa byla kvůli tomu vyhlášena u desítek pacientů a lékařů, kteří s ním byli v přímém kontaktu. Provedené testy podle Fritschera další nákazu nepotvrdily.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky zdraví, nemocnice, koronavirus, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.