pondělí 29. dubna 2024 Robert

Uzavřenou oblast Litovle střeží na 22 stanovištích 160 policistů

Oblast Litovle a okolí, která byla dnes uzavřena kvůli snaze zamezit šíření koronaviru, střeží na 22 stanovištích celkem 160 policistů. Na místě slouží ve dvanáctihodinovém režimu, řekl dnes novinářům krajský policejní ředitel Tomáš Landsfeld. Během dne museli počet stanovišť o jedno rozšířit, vyskytly se případy, že lidé zákaz výjezdu či vjezdu obcházeli. Policisté jsou vybaveni ochrannými prostředky, k dispozici mají tisíc respirátorů.

„Jsme si vědomi vážnosti situace. Jsme v současné době na 22 stanovištích v celé oblasti, máme nasazeno 160 policistů v režimu dvanáctihodinovém. Komunikace mezi námi funguje on-line, musíme důsledně vymáhat smysl opatření a to, aby lidé neopouštěli oblast a nedostávali se do ní, aby již nedocházelo k šíření. Policisté jsou vybaveni ochrannými prostředky, byli jsme posíleni o tisíc respirátorů z Brna," uvedl ředitel krajské policie.

Oblast 21 obcí na Olomoucku včetně Uničova, Červenky a Litovle byla uzavřena od dnešních 03:00. Původně ji policisté střežili na 21 stanovištích, lidé se je však snažil v některých případech obejít. "Máme zadokumentované pokusy, jsme ale na to připraveni. Máme také mobilní hlídku, která reaguje na tyto podněty a řeší to na místě, doufám, že lidé pochopí vážnost této situace. Je to zbytečné a nezodpovědné," uvedl Landsfeld. Podotkl, že policisté dosud nemuseli sáhnout k žádným sankcím, zdůraznil však, že by šlo porušení zákona a upozornil i na přísnější sankce.

V Olomouckém kraji je nyní 38 pozitivních případů nákazy novým koronavirem.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, zdraví, policie, koronavirus, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.