neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Unex omezil kvůli karanténě města výrobu

Strojírensko-metalurgická společnost Unex omezí provoz své továrny v Uničově na Olomoucku, který byl ráno kvůli šíření nákazy koronavirem preventivně uzavřen. Do továrny proto na dnešní směnu dorazila jen část zaměstnanců. Podnik bude v provozu v úterý a vedení Unexu poté rozhodne o dalším postupu.

O situaci v Unexu informoval mluvčí firmy Boris Keka. Unex v Uničově zaměstnává 1140 lidí.

„Vedení Unexu rozhodlo o tom, že výroba bude v úterý pokračovat v omezeném režimu. Do práce by se měli dostavit všichni zaměstnanci, kteří bydlí uvnitř uzavřené oblasti a nejsou v karanténě, nemocní a nepečují o nezletilé dítě," uvedl Keka, podle kterého byl tento postup konzultován s institucemi a je v souladu s přijatými opatřeními. "S tímto postupem souhlasí i odborová organizace. Hlavním cílem Unexu je zachování výroby, byť v omezeném rozsahu, při maximální možné ochraně zdraví všech zaměstnanců," dodal.

Hygienici dnes časně ráno uzavřeli 21 obcí na Olomoucku včetně Uničova, Červenky a Litovle, aby tam zabránili dalšímu šíření koronaviru. Lidé nemohou tato města a obce opustit. Zaměstnanci pracující v uničovských podnicích byli po noční směně při návratu do svého bydliště mimo Uničov na kontrolních stanovištích zaregistrováni a byla jim nařízena čtrnáctidenní karanténa v místě bydliště.

V územním obvodu Uničov bylo dnes potvrzeno dalších šest případů nákazy. Celkem jich tam odpoledne bylo evidováno 18 a v celém Olomouckém kraji 38. Unex už před několika dny zavedl preventivní opatření, aby zamezil šíření koronaviru mezi svými zaměstnanci.

Skupina Unex se specializuje na vývoj, výrobu, montáž a modernizace kolesových rypadel pro těžbu nerostných surovin. Vyrábí také velké svařované ocelové konstrukce. Většinu produkce vyváží do zahraničí.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, hospodářství, zdraví, správa, koronavirus, podniky, Olomoucko, Unex

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.