neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Přerov odkládá kvůli koronaviru zápisy prvňáků

Přerovská radnice odkládá kvůli nebezpečí onemocnění novým typem koronaviru zápisy dětí do prvních tříd. Původně měly být 6. a 7. dubna, nyní je již podle zástupců radnice zřejmé, že se termín nedodrží a uskuteční se zřejmě až nadcházející měsíc, informovala dnes mluvčí radnice Lenka Chalupová. Město čeká na pokyn ministerstva školství, poté nové termíny vypíše.

Děti, které letos do konce srpna oslaví šesté narozeniny, se přijdou k povinné školní docházce zapsat podle zástupců radnice zřejmě až v květnu. "Očekáváme, že k zápisu přijde asi 470 předškoláků. Až skončí nouzový stav vyhlášený kvůli nebezpečí nákazy koronavirem, budeme rodiče informovat o novém termínu," uvedl náměstek přerovského primátora Petr Kouba (ODS).

Informace najdou zákonní zástupci na úřední desce magistrátu, na webu města, na nástěnkách mateřských škol a zveřejněny budou také v médiích, doplnila mluvčí radnice. "Zápisy dětí do mateřských škol, které se konají tradičně v květnu, prozatím v ohrožení nejsou," dodala Chalupová.

Letos by podle odhadů města na základě demografické křivky mělo usednout do lavic prvních tříd přerovských základních škol nejméně dětí za posledních pět let. Nejsilnějším ročníkem za posledních 15 let byl rok 2016, kdy k zápisu přišlo 566 dětí.

Autoři | Foto pexels.com

Štítky zdraví, školy, koronavirus, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.