neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

V Olomouckém kraji nepřibyl za posledních 24 hodin žádný nemocný

V Olomouckém kraji za posledních 24 hodin nebyl ani jeden z testovaných vzorků pozitivní na onemocnění koronavirem, sdělil dnes na sociální síti olomoucký hejtman Ladislav Okleštěk (ANO). Počet se tak dosud nezvýšil ani v uzavřené oblasti, která zahrnuje Litovel, Uničov a dalších 19 obcí. V kraji tak zůstává 38 potvrzených nemocných, z toho 31 v uzavřené oblasti.

Informaci dnes zveřejnil hejtman v 15:00. Hygienici v pondělí uvedli, že testováno bylo již 368 lidí, kolik dalších vzorků prošlo testem během dnešního dne však neupřesnili. Zastavení nárůstu už dnes ráno kvitoval starosta Litovle Viktor Kohout. "Je to pozitivní zpráva, že za posledních 24 hodin nemáme nový případ, což trochu uklidní situaci," řekl dnes starosta.

Podle Lenky Pešákové z olomoucké krajské hygienické stanice se nákaza začala v uzavřené oblasti, kde je nejvyšší výskyt onemocnění, šířit od dvou lidí, kteří přijeli z Itálie. O pozitivním manželském páru z Litovle informoval hejtman Okleštěk 10. března. Přes další kontakty začal počet nemocných narůstat. V oblasti onemocněli podle hygieničky lidé napříč věkovými kategoriemi, nechybějí ani děti do 12 let.

Hejtman uvedl, že k nakaženým měla přímou vazbu až tisícovka obyvatel, stovky lidí nechali hygienici otestovat. Výsledky dostávají průběžně z testovacích laboratořích v Ostravě a Vítkovicích.

Podle informací hejtmanství bylo v Olomouckém kraji dosud potvrzeno 38 případů nákazy koronavirem. Z nich je 13 z obvodu Litovle, 18 z Uničova, dva případy hlásí Olomouc a po jednom obvod Hranic, Prostějova, Šternberka, Šumperka a Zábřehu.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, zdraví, správa, Olomoucký, koronavirus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Jukato Meshidurim Nomotakumi

Kolik lidí tam za posledních 24 hodin testovali?

středa, 18. března 2020, 10:13

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.