úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Počet nakažených v kraji vzrostl na 51. Nejvíce v Litovli

V uzavřeném územní obvodu Litovel na Olomoucku za poslední den přibylo 12 nově potvrzených nákaz koronavirem, celkem jich tam hygienici dnes večer evidují 25. V sousedním Uničově, který také spadá do uzavřené oblasti, se počet prokázaných nemocných nezměnil. Je jich stále 18. V celém Olomouckém kraji se počet potvrzených nákaz zvýšil z úterních 38 na 51. ČTK dnes informaci získala na informačním webu Olomouckého kraje.

„Včera (ve středu) bylo testováno 36 vzorků v uzavřené oblasti a pozitivní nebyl žádný. Dnes bylo testováno 35 vzorků a pozitivních je 13," komentoval dnešní večerní údaje hejtman Ladislav Okleštěk.

Jeden nový případ dnes hygienici zaevidovali v oblasti Šternberka, kde jsou nyní dvě potvrzené nákazy. V ostatních sledovaných částech Olomouckého kraje se počet ve srovnání s úterým nezměnil. V Olomouci a jejím okolí jsou dva případy. Po jednom případě nákazy koronavirem hygienici evidují v Hranicích, Prostějově, Šumperku a Zábřeh.

Testování se podle Oklešťka děje podle zadání a systému krajské hygieny. „Postup hygieniků nepožaduje testování po stovkách a tisících, jak by možná někteří čekali. Každého, kdo otestovat potřebuje, hygiena otestovat nechává," řekl hejtman.

V pondělí byla uzavřena kvůli šíření koronaviru Litovel, Uničov a dalších 19 obcí v okolí těchto měst, což zahrnuje zhruba 24.000 obyvatel. Ve čtvrtek ráno začne u Nových Zámků nedaleko Litovle fungovat mobilní odběrné stanoviště pro obyvatele zasažené zóny, které hygienici na test pošlou. Stanoviště v noci vybuduje armáda.

Autoři

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.