pátek 3. května 2024 Alexej

V Olomouckém kraji je 71 nákaz koronavirem, nejvíc v Litovli. V Olomouci přibyly dva případy

V Olomouckém kraji bylo dnes od rána postupně oznámeno dalších devět případů nákazy novým typem koronaviru, celkem ji úřady v kraji evidují u 71 lidí. Čtyři nově potvrzené nákazy jsou z obvodu Litovel, který společně s Uničovem a 19 okolními obcemi spadá do uzavřené oblasti. V izolovaném území je evidováno 58 nakažených osob. Dva nové případy nákazy dnes přibyly na Olomoucku a tři na Prostějovsku. Na sociálních sítícíh o tom informoval hejtman Ladislav Okleštěk (ANO).

V územním obvodu Litovel hygienici do dnešního rána zaznamenali 37 potvrzených případů nákazy koronavirem a na Uničovsku jich je stejně jako v pátek 21. Po čtyřech případech registrují v obvodech Olomouc a Prostějov a dva ve Šternberku. Po jednom případě hlásí obvody Hranice, Šumperk a Zábřeh.

Uničov, Litovel a dalších 19 obcí v okolí je od pondělka uzavřeno kvůli šíření nákazy. Kromě dvou zdravotnických posádek v kraji začali zdravotníci z šesté polní nemocnice a Vojenské nemocnice Olomouc odebírat lidem vzorky v nově postaveném odběrném místě u Nových Zámků, na okraji postižené oblasti. Kapacitu má až 100 odběrů denně.

Fakultní nemocnice Olomouc dnes zprovoznila nový web s aktuálními informacemi o opatřeních přijatých v souvislosti s šířením koronaviru a s jednoduchým dotazníkem pro ty, kteří pociťují příznaky nemoci. "Stránky také slouží jako pomyslný rozcestník pro získání aktuálních údajů o situaci v České republice a Olomouckém kraji," oznámila FN Olomouc na svém webu.

Na jednom z parkovišť ve svém areálu FN Olomouc zároveň vybudovala nové místo na odběr vzorků pro vyšetření zaměřené na nový typ koronaviru. Vzorky budou ode dneška odebírány lidem na žádost praktického lékaře či hygieniků. "Vyšetření samoplátců není v tuto chvíli z kapacitních a provozních důvodů možné," upozornilo vedení FN Olomouc.

Autoři

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.