neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Jak fungují a co pro vás mohou udělat olomoucké firmy a instituce v dobách koronaviru? #1

K jakým opatřením museli olomoucké instituce a firmy přistoupit v dobách epidemie koronaviru? Rozjíždíme nový seriál s krátkými medailonky, kde se dozvíte, jak si jednotlivé organizace stojí a co dělají v této nelehké době.

RESTAURACE PLAN B NABÍZÍ OBĚDY U VSTUPU, OD PĚTI JÍDEL ROZVÁŽÍ ZDARMA

„Restaurace Plan B každý všední den od 11.00 do 14.00 hodin nabízí možnost odběru obědového menu u vstupu do restaurace, dále rozvoz od pěti jídel zdarma po Olomouci," říká Tomáš Skácel z Plánu B.



 

VAULT 42 JE NYNÍ PRO VEŘEJNOST UZAVŘENÝ, AKCE JSOU ZRUŠENÉ

„Bohužel důsledky epidemie ovlivnili i naše coworkingové centrum Vault 42 a dle nařízení vlády jsme naše dveře veřejnosti uzavřeli již předminulý týden a dostanou se k nám pouze pronajímatelé kanceláří. Zrušili jsme naplánované kurzy a akce, které jsme dlouhé měsíce připravovali. Nicméně věříme, že se brzy vše vrátí do normálu a budeme moci zase pokračovat v činnosti. Nyní se na nás obrací jednotlivci v kreativních oblastech, které propojujeme s firmami které i přes situaci dále nabírají a v případě potřeby jsme schopni zapůjčit bezúplatně techniku kterou využíváme (notebooky, monitory, kamery apod.)," řekl zakladatel Vaultu 42 Radek Holík.

PROVOZ CHIRURGIE NA POLIKLINICE U TRŽNICE FUNGUJE

„Provoz na chirurgickém oddělení Polikliniky Olomouc u Tržnice je zachován. V pracovní dny do 15:00 ošetříme akutní potíže a úrazy," dává vědět lékař z Polikliniky Olomouc MUDr. Ondřej Kroupa.
 

MORAVSKÉ DIVADLO OLOMOUC NAKUPUJE SENIORŮM

Moravské divadlo je pro veřejnost uzavřené, přišlo však s dobrovolnickým projektem, které má pomoci seniorům a studentům středních škol s povinnou četbou. Olomoučtí herci tak budou starým lidem nakupovat potraviny, ale také zábavně vzdělávat na sociálních sítích.

Divadlo vymyslelo projekt Nakup s divadlem, který je určen olomouckým seniorům, invalidům, samoživitelkám a dalším, kteří v těchto dnech potřebují pomoci s nákupy potravin a léků, poštou, či venčením psů. Do této dobrovolnické iniciativy se zapojili herci, tanečníci a zpěváci Moravského divadla.

U PROTECY MŮŽETE OBJEDNAT DEZINFEKCE A ANTIBAKTERIÁLNÍ PŘÍPRAVKY

„Před nedávnem jsme naši ochranu aplikovali jako pomoc proti šíření korona viru například v Šantovce, pokud vám také záleží na vašem zdraví, kontaktujte nás a najdeme řešení pro vaše kanceláře, obchody, výrobní haly," řekl za firmu Proteca Michal Malík.

Jsme spolehlivými partnery v boji proti bakteriím a virům. Kromě v dnešní době hojně vyhledávané dezinfekce máme v portfoliu speciální řadu antibakteriální nano povrchové ochrany. Pomocí jednotlivých přípravků umíme vytvořit prakticky na jakémkoliv povrchu ochrannou vrstvu, která je hydrofobní, odolává bakteriím a pomáhá ničit viry. Vydrží 21 dní, což máme doloženo i atestem Státního zdravotního ústavu.

LONG STORY SHORT MÁ HLADOVÉ OKNO A DĚLÁ ROZVOZY

Kavárna a hostel Long Story Short, stále vyhledávanějším místem pro relax a ubytování v ulici Koželužská v době koronavirové epidemie úplně nezavřelo - naopak otevřeli hladové okno, kde si můžete dát jídlo a pití každý den v době od 8:00 do 16:00 a také rozváží jídlo domů.

„Hladové okno cooking baru funguje prozatím bez omezení. Pokud tedy nutně musíte ven pro kafe do kelímku, klepejte na okno. Připomínáme však, že téměř všechny produkty z naší nabídky jsme schopni doručit až k vám domů," stojí na jejich Facebooku.


RÁDIO HANÁ NABÍZÍ SERVISNÍ INFORMACE PRO ZÁKAZNÍKY FIREM ZDARMA

„Bereme odpovědně bezpečnost a zdraví našich zaměstnanců, a proto jsme našim obchodníkům doporučili zůstat v bezpečí svých domovů. I přesto Vám jsou plně k dispozici, obchodní jednání jsme změnili na telefonickou, videohovorovou nebo e-mailovou komunikaci," řekl ředitel Rádia Haná David Foretník.

„V našich médiích jsme přistoupili k úpravám vysílacího schématu a obsahu zpravodajství tak, aby poskytlo co nejrychlejší, objektivní a pravdivé informace z našeho regionu všem dle aktuální situace. Naše redakce je nonstop ve spojení s Krizovým štábem Olomouckého kraje a jako jediné soukromé regionální rádio z Olomouce vysíláme živě klíčové informace pro své posluchače," dodal programový ředitel Marek Berger.

Nově všem podnikatelům, firmám, obcím, různým institucím a dalším, kteří nabízejí produkty a služby, které mohou být užitečné v rámci nového Radioservisu umožňuje Rádio Haná zdarma informovat své zákazníky o aktuální situaci spojenou s jejich činností. Tyto servisní informace jsou vysílány mezi 10. a 18. hodinou v informativních blocích formou moderátorských vstupů v délce cca 15 sekund.

Chcete být v příštím dílu, který vyjde v dalších dnech? Stačí vyplnit dotazník níže.

Dejte o sobě vědět!

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Štítky firmy, Olomouc, koronavirus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.