sobota 4. května 2024 Květoslav

Herci, tanečníci a zpěváci Moravského divadla budou vzdělávat i pomáhat s nákupy

Moravské divadlo je pro veřejnost uzavřené, přišlo však s dobrovolnickým projektem, které má pomoci seniorům a studentům středních škol s povinnou četbou. Olomoučtí herci tak budou starým lidem nakupovat potraviny, ale také zábavně vzdělávat na sociálních sítích.

„Přestože jsme byli nuceni zrušit představení pro veřejnost a uzavřít naši budovu, chceme zůstat i nadále v kontaktu s našimi diváky a současně nabídnout pomoc těm, kteří ji v aktuální situaci nejvíce potřebují. Kolegové z řad herců se už v průběhu minulého týdne spontánně zapojili do šití a rozvozu ochranných roušek. Velmi vítám i další dobročinný projekt, s kterým umělci našeho divadla přišli a který pomůže s koordinací těchto dobrovolnických aktivit,“ uvedl ředitel Moravského divadla David Gerneš.

Divadlo vymyslelo projekt Nakup s divadlem, který je určen olomouckým seniorům, invalidům, samoživitelkám a dalším, kteří v těchto dnech potřebují pomoci s nákupy potravin a léků, poštou, či venčením psů. Do této dobrovolnické iniciativy se zapojili herci, tanečníci a zpěváci Moravského divadla.

Zájemci mohou volat na telefonní čísla 602 772 433, nebo 608 727 988.

„Stačí jen mezi desátou a patnáctou hodinou zavolat na naše telefonní čísla, domluvíme se na tom, co je potřeba zajistit a kam a v kolik hodin dorazit. Naše kurýry snadno poznáte podle oblečení – budou mít na sobě oranžové vesty s nápisem Nakup s divadlem MDO. Věříme, že v této složité situaci budeme prospěšní všem, kteří pomoc opravdu potřebují a že jí nebude zneužito,“ uvedla za organizátory akce dramaturgyně činohry Michaela Doleželová.

Pomoc taktéž studentům

Pomoc však nabízí olomoučtí herci také studentům středních škol, se kterými prostřednictvím krátkých videí proberou díla z povinné četby. Tvůrčí skupiny složené z herců originálním a zábavným způsobem převypráví a shrnou obsah vybraných titulů. Na první video se můžou středoškoláci těšit už ve středu dopoledne, kdy člen činohry Jan Ťoupalík připomene, o čem pojednává Puškinův ruský román Evžen Oněgin.

Videa budou dostupná na facebookové stránce a YouTube kanálu Moravského divadla.

Ohodnoť článek

Štítky divadlo, Olomouc, kultura, dobrovolníci, senioři, studenti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.