úterý 14. května 2024 Bonifác

Policisté jsou i během nouzového stavu pořád aktivní. Probíhá měření rychlosti i testy na návykové látky nebo alkohol

Život policejního sboru v kraji se i přes nouzový stav v zemi nezastavil. Policisté všech služeb slouží, i když v některých případech omezeně. Na jednotlivých obvodních odděleních drží službu a v terénu konají svoji běžnou práci.

Dopravní policisté stále kontrolují dodržování pravidel silničního provozu. Probíhá měření nejvyšší povolené rychlosti v úsecích s omezením rychlosti. Přestupky řeší oznámením. Také namátkově kontrolují řidiče, zda nejezdí pod vlivem návykových látek, a to nejen alkoholu.

Za toto období jsme zjistili u 74 řidičů překročení nejvyšší povolené rychlosti, 29 přestupků bylo vyhodnoceno jako nesprávný způsob jízdy, jako například jízda v jízdních pruzích, neosvětlení vozidla. Jeden řidič vykazoval při jízdě podezření na řízení pod vlivem alkoholu, což po jeho zastavení prokázal provedený odběr krve,“ uvedla policejní tisková mluvčí Lenka Vanková.

Probíhají rovněž kontroly zaměřené na dodržování používání ochranných prostředků občanů a zákazu shromažďování na veřejných místech.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Anna Skopalová

Štítky policie, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.