pondělí 29. dubna 2024 Robert

Jak fungují a co pro vás mohou udělat olomoucké firmy a instituce v dobách koronaviru? #2

K jakým opatřením museli olomoucké instituce a firmy přistoupit v dobách epidemie koronaviru? Rozjíždíme nový seriál s krátkými medailonky, kde se dozvíte, jak si jednotlivé organizace stojí a co dělají v této nelehké době.

SHOWROOM OPENWINE JE OTEVŘENÝ, K DOSTÁNÍ JSOU VYBRANÁ VÍNA JIŽNÍ AMERIKY

Prodejna jihoamerických i evropských vín a delikates zůstává otevřena, a to PO-PÁ v časech 9-18 h. „Prodejnu pravidelně desinfikujeme a naši zaměstnanci jsou samozřejmě vybaveni rouškami. Můžete si přijít vybrat z více než 300 druhů lahodných vín, jihoamerických káv, španělských oliv a dalších dobrot, které Vám zpříjemní domácí karanténu. Při nákupu 6 a více lahví poskytujeme slevy! Těšíme se naviděnou," říká Zuzana Vojtěchová, hlavní sommelierka Openwine.
 

ULTIMATE FITNESS ZVEŘEJŇUJE KAŽDÝ DEN CVIČENÍ NA DOMA, HLEDÁ PODPORU MEZI VEŘEJNOSTÍ

Workout posilovna a tělocvična ULTIMATE FITNESS musela zavřít své brány, to ovšem neznamená, že přerušila kontakt s desítkami svých klientů. „Každý den se s nimi snažíme být v kontaktu skrze sociální sítě, přinášíme jim skrze ně tréninky na doma, abychom pak nemuseli otevírat pro nakynuté bábovky," smějí se Jakub Buček a Jan Grézl, majitelé UF.

„Zároveň to však není lehká situace, měsíčně přicházíme o více jak sto tisíc korun v tržbách. Netajíme se tím a zaroveň prosíme o jakoukoli podporu. Vyzvali jsme atleti i veřejnost, aby si nakoupili permanentky dopředu, či rovnou přispěli nějakou korunou na náš účet - budeme to potřeboval," říká Grézl. Příspět můžete na účet 224497108/0600, permanentky můžete kupovat na jejich webových stránkách.

PŘEPRAVA NA LETIŠTĚ ZAJÍSTÍ CESTY ZE ZAMĚSTNÁNÍ I NA PRACOVNÍ SCHŮZKY

Přeprava na letiště s.r.o. nabízí individuální přepravu osob a přepravu zásilek po celé České republice. Svozy do zaměstnání i zpět, na důležitá pracovní jednání nebo cesty za rodinou. Kapacita vozů až 8 + 1. „Máme potřebná povolení a dodržujeme veškerá hygienická a preventivní opatření. Vozy jsou vybaveny desinfekcí na ruce pro řidiče i pasažéry. Naši řidiči používají ochranné pomůcky. Vozy pravidelně desinfikujeme. Vyhněte se cestování hromadnou dopravou a snižte riziko přenosu nákazy," říká Milan Hebelka, majitel společnosti.

VLASTIVĚDNÉ MUZEUM JEDE ONLINE

„Z důvodu situace ohledně koronaviru COVID-19 muselo Vlastivědné muzeu v Olomouci uzavřít své brány všem návštěvníkům. Ovšem již téměř čtrnáct dní, ve spolupráci s portálem olomouc.cz a Týdeníkem Olomoucka, postupně přinášíme všem jednotlivé nejzajímavější exponáty našich aktuálních výstav on-line, přes facebook, instagram, web a podobně. První příspěvky setkaly s pozitivním přijetím a tak i nadále v této aktivitě pokračujeme a navíc, od tohoto týdne, jsme spustili i naši virtuální soutěž," řekl Antonín Valenta z Útvaru vnějších vztahů.

ECO RAPIDO3 NABÍZÍ SPOLEHLIVÉ ČIŠTĚNÍ OZONEM PODNIKŮM I INSTITUCÍM

Olomoucká start up firma Eco Rapido3 se už několik let zabývá čištěním prostor a předmětů ozonem. Její stroje nyní pomáhají každý den zbavovat všech patogenů (včetně virů) flotilu autobusového dopravce Vojtila Trans, který provozuje busy pro Olomoucký kraj. „Naše společnost také vyvinula společně se zlínskými kolegy v Česku ojedinělý uzavřený ozonovací stroj, který dokáže během několika minut zbavit všech virů, bakterií a dalších patogenů různé předměty – v dnešní době mimo jiné telefony, roušky, boty, helmy, rukavice a mnoho dalšího," řekl za firmu Oldřich Kovařík.

PALÍRNA U ZELENÉHO STROMU VYRÁBÍ STOVKY LITRŮ LIHU PRO DESINFEKCI

Výroba Palírny U Zeleného stromu je v tuto chvíli stále v provozu, již několik týdnů ji však provází zvýšená bezpečnostní opatření. Prostějovská palírna k aktuální situaci přistupuje také aktivně – rozhodla se pomoci nemocnicím v Olomouckém kraji, které se potýkají s nedostatkem desinfekce. Stáčí a sama jim distribuuje stovky litrů konzumního lihu.

„Ke zpřísnění pravidel provozu jsme přistoupili ještě dříve, než přišla státní nařízení. Do našeho závodu nemá až do odvolání povolen vstup nikdo jiný než naši zaměstnanci a nutné zásobování. Všem je také při příchodu preventivně měřena teplota a směny jsme nastavili tak, aby se zde potkávalo najednou co nejméně lidí. Všichni se zde pohybují pouze s rouškou a po celém závodu jsme rozmístili desinfekční gely,“ popisuje Michal Šoman, ředitel prostějovského výrobního závodu Palírny U Zeleného stromu.

Chcete být v příštím dílu, který vyjde v dalších dnech? Stačí vyplnit dotazník níže.

Dejte o sobě vědět!

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky firmy, Olomouc, koronavirus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.