neděle 19. května 2024 Ivo

Hasiči v Olomouckém kraji pomáhají od víkendu rozvážet krajany, kteří se vrátili ze zahraničí

Dostat se zpět domů. To je touha mnoha turistů, studentů i pracovníků, kteří uvázli nyní v cizině. Hasičský záchranný sbor ČR postupně přepravuje naše krajany do vlasti. O víkendu zahájil repatriační jízdy i hasičský záchranný sbor v Olomouckém kraji.

Celkem zatím po kraji rozvezl 13 lidí. Po rozhodnutí krajské hygienické stanice skončili v karanténě, naše vozy HZS je tak dopravily až k domovu.

Při přepravě platí nejpřísnější hygienická pravidla. Řidiči mají osobní ochranné pomůcky, které brání průniku nákazy. Pokud to konstrukce automobilu umožňuje, je řidič od pasažérů oddělen tak, aby s cestujícími nepřišel do kontaktu.

Po jízdě samozřejmě nastává kompletní dezinfekce vozidla, kterou provádějí hasiči opět v jednorázových ochranných oblecích, rukavicích, holínkách a maskách. Následně poté využívají ozonizéru, který dekontaminaci auta dokončí. Repatriační jízdy budou nadále probíhat.

HZS Olomouckého kraje se dále podílí také na distribuci ochranných prostředků pro zdravotnická zařízení. Pokračují v přerozdělování a distribuci ochranných prostředků a dezinfekce na kontaktní místa pro provozovatele příspěvkových organizací v sociální sféře a pro pohřební služby.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto HZS

Štítky koronavirus, repatriační jízdy, HZS, Olomoucký kraj, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.