úterý 14. května 2024 Bonifác

Vědeckotechnický park podpoří projekty na boj proti covid-19. Proces schvalování se urychlí

Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci (VTP UP) vyhlásil mimořádnou výzvu na podporu nápadů a projektů zaměřených na boj proti šíření nemoci covid-19. Reaguje tak na současnou situaci ohledně pandemie nového typu koronaviru. S ohledem na aktuálnost dění se proces schvalování těchto projektů urychlí, sdělila dnes za VTP UP Martina Novotná.

Výzvou chce olomoucký vědeckotechnický park podpořit takové nápady a projekty, které nabízejí dílčí řešení a pokroky v boji proti šíření nemoci covid-19. "Hledáme takové vědeckovýzkumné projekty, jejichž obsahem jsou nástroje, které mohou pomoci v boji s epidemií a zmírnit její následky. Pokud dospějete k názoru, že lze téma vašeho výzkumu v této naléhavé potřebě operativně přizpůsobit, případně rozšířit řešitelský kolektiv, dejte nám prosím neprodleně vědět," vyzval Petr Kubečka z VTP UP.

Mimořádnou výzvu park vyhlásil v návaznosti na rozhodnutí Technologické agentury ČR, která v souvislosti s Programem aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje a inovací GAMA 2 rozhodla, že příjemci projektů budou moci požádat o jejich rozšíření. Řešitelé, kteří se zabývají výzkumem souvisejícím s covid-19 a jakýmkoliv způsobem přispívají k řešení pandemie, budou mít v programu GAMA 2 právo na přednostní podporu svých dílčích projektů.

Zájemci o podporu svého výzkumného záměru u VTP UP mohou vyplnit přihlášku, která je na stránkách vědeckého parku www.vtpup.cz. Tentokrát je nutné připojit i zdůvodnění, jak se projekt týká aktuální situace ohledně covid-19. „Zájmem nejen Technologické agentury ČR, ale i celé společnosti je rychlé nasazení výsledku projektu do boje s nemocí. Projekt by měl být proto co nejkratší, a to i přes vyšší náklady," uvedli zástupci VTP UP s tím, že proces schvalování přijaté přihlášky bude co nejvíce urychlen.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky věda, koronavirus, UP, Olomouc, projekty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.