neděle 19. května 2024 Ivo

Počet nákaz v kraji vzrostl za posledních 24 hodin o padesát případů

O 50 případů vzrostl za posledních 24 hodin počet potvrzených nákaz koronavirem v Olomouckém kraji. V regionu bylo dnes ráno evidováno 546 případů, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Oproti statistikám ze čtvrtečního večera počet případů vzrostl o 13. Podle údajů ministerstva, které zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji, zůstává v regionu šest obětí nového koronaviru. Hygienici evidují 36 uzdravených.

Nejvíce potvrzených případů nákazy zůstává na Olomoucku, podle posledních údajů hygieniků je jich 430. Největší podíl z tohoto čísla má krajské město Olomouc, kde hejtmanství ve čtvrtek večer evidovalo 215 případů, a u Litovle 114 potvrzených onemocnění. Počet v jednotkách narůstá stále i na Uničovsku, které bylo společně s Litovelskem po dobu dvou týdnů kvůli šíření nákazy koronavirem uzavřeno. Kraj tam naposledy uváděl ve čtvrtek večer 59 případů, vzrostl i počet v sousedním Šternbersku, a to na 42 případů. Minulou sobotu jich tam přitom bylo pouze sedm.

V přepočtu na 100.000 obyvatel Olomouckému kraji patří s počtem 86,32 případu druhá pozice za Prahou, v níž na 100.000 obyvatel připadá 98,6 nakažených. Ministerstvo zdravotnictví aktuálně eviduje v ČR 5589 prokázaných případů nákazy. Z nemoci se dosud vyléčilo 309 lidí, v souvislosti s onemocněním covid-19 naopak zemřelo 113 lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.