pondělí 6. května 2024 Radoslav

Přenos živých koncertů má rozveselit zahraniční studenty Univerzity Palackého v izolaci

Univerzita Palackého v Olomouci již před pár dny odstartovala sérii živých online vystoupení, které připravilo zahraniční oddělení nejen pro zahraničí studenty, kteří se nyní nemohou v rámci vládních opatření vrátit domů a musejí setrvávat na kolejích v izolaci.

První téměř hodinové vystoupení se odehrálo na Facebooku zahraničního oddělení UP už v sobotu 11. dubna, ze svého obýváku zazpíval David Livingstone se svou rodinou. Do konce dubna jsou v plánu další čtyři přenosy - a to vždy ve středu a sobotu v 19 hodin večer. Dramaturgie je taková, aby vystupující uměli mělo něco společného s univerzitou, nebo městem Olomouc. Příště se studenti dočkají písniček z Bosny a Hercegoviny v podání zaměstnance UP Saliha Hadžiabdice, vystoupení Johanny Sio z katedry asijských studií, či olomoucké písničkářky a buskerky Terez Wrau.

Živé přenosy i záznamy z přdešlých vystoupení naleznete na profilu zahraničního oddělení UP.

„Myšlenka koncertů pro Erasmus studenty vznikla v návaznosti na momentální situaci na kolejích. Jsme se studenty v každodenním kontaktu a neumíme si představit, jak těžká pro ně musí být karanténa bez možnosti vrátit se domů k rodině a přátelům či vyjít ven. Chtěli jsme proto studentům zlepšit den, ukázat, že na ně univerzita myslí, a alespoň online formou jim přiblížit, jak by vypadal jejich pobyt v Olomouci, kdyby nenastala globální pandemie,“ přiblížila iniciativu Tereza Kalousková ze zahraničního oddělení UP. Na organizaci se podílí ještě s kolegyní Klárou Henzlovou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Žurnál UP | Zdroj Žurnál UP

Štítky Univerzita Palackého, studenti, Erasmus, karanténa, hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.