pondělí 29. dubna 2024 Robert

Učitelé ze Střední průmyslové školy strojnické v Olomouci vyrábějí ochranné štíty. Věnují je třeba do dětských domovů

Kvůli koronaviru nemohou učit tak, jak byli dosud zvyklí. Současné situaci ale nechtěli jenom přihlížet. Učitelé ze Střední průmyslové školy strojnické v Olomouci proto začali s výrobou ochranných štítů. Na padesát jich teď prostřednictvím Olomouckého kraje věnovali dětským domovům v regionu.

Na 3D tiskárnách vyrábíme držáky, k nimž následně připevňujeme plexisklo. Tvorba jednoho držáku zabere asi devět hodin – kompletace štítu je pak otázkou pěti minut. Materiál nám pomáhají shánět i financovat rodiče našich studentů a také sponzoři,“ uvedl ředitel Střední průmyslové školy strojnické v Olomouci Karel Neumann.

Ochranné štíty zamíří nejen do dětských domovů, ale i do výchovných ústavů v kraji. Část dostanou také pracovníci pedagogicko-psychologické poradny Olomouckého kraje.

Aktivitu školy mohu jedině pochválit. Je pro mě důkazem toho, že učitelé nepojali současný stav jako předčasné prázdniny a snaží se tímto způsobem pomoci tam, kde je to potřeba. Štíty co nejdříve předáme našim organizacím, které se zabývají výchovou a vzděláváním dětí,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast školství Ladislav Hynek.

Průmyslovka teď vyrobí dalších padesát štítů pro vlastní potřebu. A bude pokračovat dál, má totiž zakázky na zhruba dvě stovky těchto ochranných pomůcek od některých základních škol.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto olkraj.cz

Štítky koronavirus, učitelé, ochranné štíty, Olomouc, dobrovolnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.