pátek 3. května 2024 Alexej

Lázně v Olomouckém kraji na přelomu měsíce postupně obnoví provoz, zatím však v omezeném režimu

Lázně v Olomouckém kraji od začátku května postupně obnoví provoz, který před několika týdny pozastavily kvůli epidemii koronaviru. Správci lázeňských areálů už zahájili přípravu, aby náběh léčebných pobytů byl bez komplikací. Provoz lázní bude kvůli preventivním opatřením zatím omezený, vyplývá z jejich vyjádření.

Tuzemské lázně mohou podle rozhodnutí vlády přijímat klienty ode dneška. Priessnitzovy léčebné lázně v Jeseníku ale obnoví provoz lázeňské léčebně rehabilitační péče až příští týden v pondělí, navíc v omezeném režimu. Lázně přípravu zahájily dnes a postupně budou oslovovat klienty s termínem nástupu na komplexní a příspěvkovou péči a léčebně rehabilitační pobyty.

Pacienti zatím budou v Priessnitzových léčebných lázních z preventivních důvodů ubytováni na jednolůžkových pokojích. "Výjimku tvoří dvoučlenné skupiny pacienta a jeho průvodce, které již před nástupem k pobytu jsou členy společné domácnosti," oznámilo vedení jesenických lázní. Hotelové a wellness pobyty bez lékařské prohlídky by v Jeseníku měly být obnoveny až později podle toho, jak se budou uvolňovat preventivní opatření vlády

Na začátku května by měl být obnoven provoz také v Termálních lázní Velké Losiny na Šumpersku. "Pilně připravujeme otevření, ale jeho termín upřesníme teprve v následujících dnech. Předpokládáme, že první léčebné kapacity otevřeme s týdenním zpožděním," sdělil  jednatel Termálních lázní Velké Losiny Martin Plachý.

Správa losinských lázní musí podle Plachého nejdříve vyzvat klienty s platnými návrhy od zdravotní pojišťovny, aby se dostavili na lázeňskou léčebně rehabilitační péči. "Stejně tak není zřejmé, kdy se objeví na léčebné pobyty první samoplátci. Proto nechceme otevřít prázdné kapacity, ale zahájíme provozy ve chvíli, kdy bude připraven první kontingent pacientů a klientů na léčbu," uvedl Plachý. Lázně jednají s Nemocnicí Šumperk o termínu zahájení ortopedických operací a následné rehabilitaci pacientů ve Velkých Losinách.

Na postupné otevření se připravují také lázně v Teplicích nad Bečvou na Přerovsku. "Každého, kdo u nás má již schválený návrh na lázeňskou péči, budeme telefonicky kontaktovat s informacemi ohledně nástupu," uvedly lázně na sociálních sítích. Vedení lázní v Teplicích nad Bečvou na konci března oznámilo, že lázeňskou společnost čeká reorganizace a zaměří se především na rehabilitace. V lázních se specializací na léčbu kardiovaskulárních chorob do začátku epidemie pracovalo 317 zaměstnanců, po obnovení provozu jich bude méně.

Autoři | Foto Facebook Termály Losiny

Štítky ČR, lázně, koronavirus, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.