pátek 3. května 2024 Alexej

Olomoucká zoo se ve čtvrtek otevře veřejnosti. Vstupenky je nutné koupit elektronicky

Zoologická zahrada na Svatém Kopečku u Olomouce otevře své brány ve čtvrtek. Návštěvníci se zatím budou moci pohybovat pouze po jejím venkovních areálu, vstupenky budou k dostání jen na webu. To dnes sdělil ředitel zoo Radomír Habáň. Svatokopecká zoologická zahrada byla stejně jako další zařízení tohoto typu uzavřena v polovině března rozhodnutím vlády kvůli epidemii nového typu koronaviru.

Pokladna bude uzavřena a pro vstup budou sloužit jen dva krajní turnikety, aby lidé neprocházeli blízko sebe," uvedl Habáň. V zoo bude rozmístěno deset stojanů s dezinfekcí, informační tabule a rozestup laviček na odpočinkových místech bude čtyřmetrový. „Pravidelné upozornění na hygienické opatření budeme vysílat každých třicet minut rozhlasem," podotkl Habáň. V zoo bude otevřeno občerstvení. Safari vláček se rozjede, až když budou otevřeny také pavilony, tedy od 25. května.

Za první měsíc preventivního uzavření olomoucká zoo přišla na tržbách o více než dva miliony korun, ztráty jsou nyní ještě vyšší. Zoo musela omezit investice, aby měla peníze na základní provozní výdaje. Zoo na Svatém Kopečku patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Olomouckém kraji. Zřizovatelem zahrady je olomoucký magistrát, který dotuje její provoz. Zahrada si vlastními aktivitami vydělá zhruba půlku částky potřebné na provoz.

Autoři | Foto ZOO Olomouc

Štítky ČR, příroda, správa, koronavirus, zoo, Olomouc, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.