pondělí 29. dubna 2024 Robert

Organizátoři již teď chystají jubilejní pátý ročník sbírky Šťastné a chlupaté, chystají řadu novinek

V letošním roce čeká skupinu dobrovolníků z Olomoucka nelehký úkol, a to překonat loňský úspěch sbírky Šťastné a chlupaté, díky které se za necelý měsíc vybralo pro opuštěné pejsky z Psího domova v Žerotíně kromě 5 plně naložených aut granulí, konzerv, pamlsků, hygienických potřeb a hraček také skoro 17 tisíc korun. Nově totiž v rámci sbírky probíhala i dobročinná aukce a pejsky finančně podpořili nejen štědří jednotlivci, ale také organizátoři některých akcí, kteří vybrané vstupné věnovali právě čtyřnohým chlupáčům ze Žerotína.

Jsme hrozně vděční, kolik lidí se nám, ale hlavně pejskům, tentokrát rozhodlo pomoct. Třeba skvělá parta z Imperial podu uspořádala předvánoční Film Arénu a veškeré vybrané vstupné šlo právě na transparentní účet spolku Zastavme utrpení, který provozuje Psí domov pod křídly anděla v Žerotíně. A ve Vaultu 42, našem už tradičním sběrném místě, se na útulkáče vybíralo pro změnu na vánočním večírku za zdobení perníčků, takže v možnostech pomoci se fantazii meze nekladou,“ popisuje s nadšením iniciátorka sbírky Lucie Zatloukalová. „Moc chceme poděkovat taky umělcům, kteří nám věnovali svoje díla a výtvory do facebookové aukce a samozřejmě všem, co něco donesli na sběrná místa,“ dodává vzápětí. 

Kromě zmiňovaného Vaultu 42 byly sběrnými místy Kino Metropol, kavárna Druhý domov, Olopunč, Bajkazyl a poprvé také LocAle Pub a Divadlo na Šantovce. „Čím víc sběrných míst máme, tím víc toho pak většinou odvážíme pejskům, takže za každé nové místo jsme moc rádi. Takže pokud vám nevadí, že k vám do podniku někdo občas donese pytel granulí nebo nějakou hračku, určitě se nám ozvěte a my vás s radostí zásobíme plakáty a odměnami pro dárce,“ vysvětlují nadšení organizátoři, kteří už intenzivně vymýšlejí téma 5. ročníku sbírky, jímž by chtěli znovu podpořit právě žerotínský Psí domov v kombinaci s dalšími organizacemi. Jubilejní Šťastné a chlupaté navíc slibují další novinky jako např. benefiční koncert s lokálními interprety i větší zapojení místních podniků.

A jak se už teď můžete zapojit vy? Kromě možnosti být jednorázovým/pravidelným přispěvatelem na transparentní účet spolku Zastavme utrpení - č. ú.: 2700278459/2010 (do poznámky můžete uvést Šťastné a chlupaté) nebo tolik potřebným návštěvníkem útulku a venčitelem chlupáčů se můžete stát taky oním sběrným místem či partnerem sbírky nebo alespoň fanouškem Šťastné a chlupaté na Facebooku a Instagramu, kde se dozvíte veškeré aktuální informace i přesný termín konání dalšího ročníku.



 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Šťastné a chlupaté, sbírka, psi, útulek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.