neděle 5. května 2024 Klaudie

V karanténě vzrostl zájem o výuku cizích jazyků. Kurzy nyní probíhají online

Jazykové školy musely zareagovat na opatření vlády v důsledku pandemie koronaviru a začaly poptávat online kurzy jazyků. Zájem o výuku přes Skype a jiné nástroje vzrostl o více než 50 procent, vyplývá z aktuálních statistik olomoucké jazykové školy Lingua Centrum.

Přesun výuky do virtuálního prostředí je současným trendem. Aktuální situace, kdy jsou zavřené školy a platí mnoho zákazů, online lekcím nahrává. „Registrujeme zvýšenou poptávku po možnosti výuky po internetu, zájem o lekce online vzrostl o více než 50 procent. Mimořádný zájem o lekce po Skypu sledujeme zejména ze strany firem, a to i pro větší skupiny. Pro mnoho firem je pauza ve výuce nepřijatelná,“ říká Simona Škurková, ředitelka jazykové školy Lingua Centrum.

Pokračovat ve studiu cizích jazyků, má i v této nepříznivé době smysl. Je to způsob, jak efektivně využít volný čas zaměstnanců kteří nyní pracují z domova. Pro studenty, kteří mají lekce pravidelně, má jejich online pokračování zklidňující efekt, zůstává to pevným bodem v programu i v době, kdy se všechny akce ruší,“ dodává Škurková.

Výuka online je v období karantény jedinou možností, jak neztratit návaznost při studiu. Jde dělat odkudkoliv a lze ji časově přizpůsobit potřebám online studentů, mezi kterými se stále častěji objeují školáci, kterým pandemie přerušila klasickou školní docházku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.