sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Život v Uničově se vrací k normálu. Město obnovuje veřejné služby

Několik služeb pro veřejnost bylo dnes díky příznivému vývoji epidemie koronaviru obnoveno v Uničově na Olomoucku, který byl v březnu s nedalekou Litovlí a okolními obcemi kvůli rychle rostoucímu počtu nákaz na dva týdny uzavřen. Městský úřad v Uničově i místní pošta mají už obvyklou otevírací dobu, po městě začne jezdit taxislužba určená pro seniory a lidé mohou odvážet odpad do sběrného dvora. Sdělil to mluvčí uničovské radnice Marek Juráň. Veřejné služby postupně obnovují i další města v Olomouckém kraji.

„Městský úřad se vrací k běžné otevírací době. Koronavirus však nezmizel, a proto bude nadále nutné zachovávat řadu bezpečnostních opatření, jako je nošení roušek nebo dezinfikování rukou při vstupu do veřejných budov,“ uvedl Juráň.

Provozovatel taxislužby pro seniory dnes začne přijímat první objednávky od dříve narozených obyvatel města, kteří se můžou k lékaři či na úřady nechat svézt už v úterý. „Seznam cílů zůstává nezměněn, tedy poliklinika, další ordinace uničovských lékařů, vlakové nebo autobusové nádraží a pošta. I cena 20 korun za jednu jízdu zůstává stejná,“ podotkl Juráň.

Radnice dnes zahájí výdej sáčků na psí exkrementy a výdej nádob na papír, plasty a bioodpady. „Lidé mohou bez omezení vyřizovat záležitosti ohledně poplatků za psy a odpady či uzavírat smlouvy o výpůjčce popelnic,“ řekl Juráň.

Město zároveň spustí dispečinkový sběr objemných odpadů přímo od domů. „Také sběrný dvůr je pro veřejnost otevřen bez omezení v běžných provozních hodinách,“ uvedl Juráň. Zprovozněno bylo i městské informační centrum. „Galerie, která je jeho součástí, zůstává až do pondělí 11. května uzavřena,“ dodal Juráň.

Ministerstvo zdravotnictví, jehož údaje zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji, od začátku epidemie eviduje v Olomouckém kraji 698 potvrzených případů. V souvislosti s onemocněním covid-19 v Olomouckém kraji zemřelo 14 lidí.

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky ČR, správa, koronavirus, Uničov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.