pondělí 29. dubna 2024 Robert

VIDEO: Arnold se vrátil z budoucnosti, aby zachránil Bohuše proti zlovolnému Babišovi

Michal Orsava a Michaela Lovecká. Pokud vám tahle jména nic neříkají, vězte, že s jejich prací jste se už určitě setkali. Čeští tvůrci z Brna kouzlí s video animací a na kontě mají celou řadu virálních videí. Nejnovějším počinem jejich společnosti FILMAGIX je EETerminátor. V hlavních rolích Arnold (Arnošt) Schwarzenegger, Bohuš Stejskal a stejně jako v posledních projektech nechybí zástupci české politické scény a celá řada nejrůznějších odkazů a vtípků v pozadí..

Souboj Z-Mana a Arnošta Terminátora

Příběh začíná v blízké budoucnosti roku 2030 v České republice, kdy je země sužována vládou zámožného politika. Na moravském venkově se však objeví nečekaný hrdina, jehož rostoucí ambice jsou mocnáři trnem v oku. Aby svého stále populárnějšího rivala zastavil, rozhoduje se po vzoru Skynetu poslat do minulosti roku 2020 obávaného Agrobota.

Bývalý dřevorubec z Moravy je však dostatečně pohotový a i on posílá na svoji obranu slavného Terminátora. V roce 2020 se tak odehrává hlavní den vyúčtování, který po několika zvratech končí vítězstvím Bohuše a Terminátora Arnošta.

„Bohuš je stejně jako Terminátor a vybraní političtí zástupci vděčným zdrojem legendárních scén a hlášek, které jsou pro tvorbu těchto projektů nezbytné, jelikož se 90 % tvoří postprodukčně. Společně s tím se nám tandem vybraných politických osobností velmi osvědčil také v minulém videu, a proto jsme se rozhodli je obsadit i v tomto projektu," uvádí Michal Orsava a Michaela Lovecká. 

Vedle Orsavy jako režiséra a Lovecké jako hlavní animátorky se na videu se výrazně podílel i Honza Kalser, který zpracoval velké množství rotoskopingu (vystřihování postav z filmů, tj. ze všech 25 snímků každé vteřiny stopáže, jak vzniká takové video se můžete podívat v našem článku). Na různých částech postprodukce se také podíleli Michal Fíbek, Jiří Kubalec, Matěj Kumšta a Martin Střálka, o zvukové ruchy a sound design se postaral Luboš Ondráček z produkce Epicture. Nápady pro texty a vtípky v pozadí pak zpracoval Tomáš Lovecký.

Na kontě celá řada virálů

Orsava s Loveckou mají za sebou už několik virálních videí, které na různých platformách posbíraly miliony shlédnutí. Vše odstartoval v roce 2016 Tom Hanks alias Robert Langdon ve videu Brno - město vzrušení, kde  odkrývá nejtemnější brněnská tajemství.

Hitem především na sociálních sítích se poté staly Babišovy dostihy.

Monumentální úspěch slavil i Michael Knight aneb Knight Rider, který svého legendárního Kitta prohnal po české D1.

Dalším počinem pak byla parodie na komedii Sám doma, kterou autor zasadil do pražského, respektive brněnského prostředí a kde se Kevin vydá hledat sám americký prezident Donald Trump.

Velmi oblíbeným počinem pak byl remake slavného Návratu do budoucnosti.

Zatím předposledním kouskem z autorské dílny byl boj Harryho Pottera s čarodějem Bumbálem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Orsava, Michaela Lovecká

Štítky michal orsava, michaela lovecká, terminátor, eetirminátor, andrej babiš, miloš zeman, bohuš stejskal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.