úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Šestý rok na řece Moravě. Plavby Olomouc letos nabídnou nový plavební úsek

Vlajková loď, která je dominantní službou Plaveb Olomouc, je na řece Moravě už šestým rokem. Za tu dobu se na její palubě vystřídaly tisíce návštěvníků z Olomouce i celé České republiky. Páté narozeniny si žádají novinku a tu nabídnou Plavby Olomouc v podobě nového plavebního úseku, který povede až ke Kožušanskému jezu.

Nová trase bude trvat kolem dvou hodin. Vytváří tedy alternativu ke kratší, stávající plavbě, která v nabídce zůstává. Organizátor Šimon Pelikán ji začne provozovat od druhé poloviny června. „V letošním roce reagujeme na nepříznivou situaci způsobenou pandemií koronaviru, jejíž dopady jsou veliké a nevyhnuly se ani nám. Nicméně vzhledem k tomu, že více Čechů bude prázdniny trávit doma, věřím, že naši novou trasu uvítají. Rozhodli jsme se pro navýšení plavebních možností a Ololoď Kordulka se do Olomouce vrátí už letos,“ uvádí kapitán Šimon Pelikán.

Ololoď Kordulka projde renovací, aby společně s lodí Marií Terezií dál zkrášlovaly řeku Moravu. Nadále budou pokračovat se zvýšenými hygienickými pravidly klasické poznávací plavby, školní výlety i příměstské tábory. Stejně tak rozlučky se svobodou, firemní akce a jiné oslavy.

Další novinkou budou svatby. Do nynějška bylo možné realizovat pouze obřad, nyní nabízí přístaviště i zázemí pro svatební hostinu. „Reagujeme tak na poptávku. Lidé museli místa svých svateb zrušit a hledají nové možnosti. A uznejte sami, svatba v námořnickém stylu na lodi má své kouzlo,“ dodává Pelikán.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto

Štítky ololod, plavby, olomouc, kordulka, marie, terezie, morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.