sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

V olomoucké fakultce se obnovují návštěvy, které zakázala kvůli koronaviru

Fakultní nemocnice Olomouc v pondělí obnoví návštěvy pacientů na lůžkových odděleních, které zakázala v březnu kvůli epidemii nového typu koronaviru. Návštěvy projdou kontrolou na příznaky onemocnění covid-19, podmínkou pro vstup na oddělení budou nasazené roušky. Řekl to mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.

Návštěvy ve FN Olomouc budou od pondělí možné v době od 14:00 do 16:30. Člověk mířící na návštěvu pacienta se nesmí léčit s infekcí covid-19 či mít nařízenu karanténu.

"Při vstupu na oddělení zdravotník návštěvě změří teplotu a dotáže se na symptomy onemocnění covid-19. Pokud bude naměřena teplota nad 37 stupňů Celsia nebo budou zjištěny symptomy onemocnění, nebude dané osobě návštěva pacienta umožněna," upozornil Fritscher.

Při návštěvě pacientů budou muset mít lidé roušky a před vstupem na oddělení si dezinfikují ruce. "Návštěvy budou na pokojích pacientů nebo ve vyčleněných a určených prostorách jednotlivých oddělení. Podle zdravotního stavu pacienta může návštěva proběhnout ve venkovních prostorách areálu nemocnice," uvedl Fritscher.

FN Olomouc je největším zdravotnickým zařízením v Olomouckém kraji a šestou největší nemocnicí v zemi. Zařízení má k dispozici pět desítek pracovišť, skoro 1200 lůžek a téměř 3500 zdravotnických i nezdravotnických zaměstnanců. Patří do sítě devíti fakultních nemocnic, které řídí ministerstvo zdravotnictví.

Autoři | Foto FNOL

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, FN Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.