pondělí 29. dubna 2024 Robert

Přerovský krytý bazén se otevřel veřejnosti. Zatím bez wellness části

Přerovský krytý bazén se v pondělí dopoledne znovu zpřístupnil veřejnosti. Dva měsíce bez návštěvníků i bez vody ještě tento areál za svých dvaačtyřicet let nezažil. Návštěvníci se však musejí připravit na povinná omezení. Uzavřena zůstává odpočinková wellness část, k dispozici nebude ani pára. Bazény se postupně otevírají i na jiných místech, například v Olomouci v pondělí oficiálně otevřel venkovní areál, vnitřní bude návštěvníkům k dispozici od středy. Milovníci koupání již mohou zamířit od pondělka i do olomouckého akvaparku.

V Přerově návštěvníkům bude sloužit zatím jen velký bazén a dětský bazének. Odpočinková wellness část i pára zatím přístupná nebude, ruší se i samostatné plavání pro důchodce. Otevřeno bude zatím od 10:00 do 19:00. „Venkovní areál je zatím uzavřen, ale v příštím týdnu budou zaměstnanci pracovat na vyčištění venkovního 25 metrů dlouhého bazénu. A pokud nám bude počasí přát, mohl by být 1. června otevřen, ale zatím bez možnosti vstupu na travnatou plochu,“ uvedl jednatel společnosti Sportoviště Přerov Jaroslav Hýzl.

Návštěvníci budou muset zároveň při vstupu do bazénu dodržovat přísná hygienická opatření. „Na bazénu, v šatnách i ve sprchách budou muset dodržovat dvoumetrový rozestup a mít na obličeji roušky. Ty si sundají jen ve chvíli, kdy se budou koupat nebo plavat,“ doplnil Hýzl. Najednou může v areálu pobývat 150 lidí; každá druhá skříňka bude v šatnách uzamčena. Po odchodu návštěvníků bude skříňka vydezinfikovaná.

V Olomouci se krytý bazén otevře ve středu, provoz letního areálu byl zahájen v pondlěí. „Provozní doba areálů bude od 9:00 do 20:00. Areály ale budou provozovány odděleně, nebude tak možné procházet z jednoho areálu do druhého,“ uvedli zástupci plaveckého areálu na webu. Kapacita letního areálu bude po dobu omezení snížena, stejně jako množství lehátek, aby byly zajištěny nutné rozestupy. Areál krytého bazénu bude navíc ve všední dny pro veřejnost k dispozici pouze od 9:00 do 14:00, poté bude vyhrazen pro sportovní oddíly.

Lidem se v pondělí otevřel také olomoucký akvapark. K dispozici mají návštěvníci vnitřní areál, saunu, ale bez saunových ceremoniálů, masáže, solárium i restaurace. Z hygienických důvodů bude prozatím uzavřena nebo omezena parní lázeň, chrliče a vodní dělo.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, koronavirus, Přerov, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.