pondělí 29. dubna 2024 Robert

Rozsáhlá rekonstrukce šumperského bazénu míří do finále. Otevře se 1. září

Rozsáhlá rekonstrukce šumperského bazénu za 170 milionů korun míří do finále. Proměna krytého bazénu na AQUAcentrum začala v červenci 2018, bazén byl však kvůli závadám kotle uzavřen již od června 2017. Dodavatelská firma předá stavbu provozovateli příští týden, následovat budou technologické zkoušky. Plavecké centrum se otevře 1. září, řekli dnes novinářům zástupci radnice.

Bazén bude provozovat společnost Šumperské sportovní areály, která je součástí Podniků města Šumperka. "V AQUAcentru nyní probíhají funkční zkoušky technologického zázemí, jako jsou například vzduchotechnika či úprava vody, všechny bazény jsou již napuštěné, objekt je temperován na provozní teplotu v plném zatížení, běží vířivky a sauny, aby se mohly odladit případné nedostatky. Dokončují se poslední venkovní úpravy okolí," uvedla mluvčí radnice Soňa Singerová.

Plavecké centrum návštěvníkům nabídne vnitřní i venkovní bazén se skluzavkou. Ve vnitřní části areálu jsou vodní atrakce i vířivka, ústí sem také 97 metrů dlouhý tobogán. Samotný bazén má 25 metrů. V přízemí centra je wellness včetně finské a parní sauny nebo ochlazovacího bazénku. V ceně vstupného, které bude 75 korun za hodinu, jsou i dvě ohřívárny či ždímačka na plavky.

Šumperský plavecký bazén se podle zástupců radnice začal stavět v 80. letech minulého století. Léta sloužil zdejším obyvatelům, postupně však odcházely technologie a podle města již nebylo smysluplné do něj investovat. Vedení radnice proto přistoupilo k projektu, který byl kvůli přestavbě krytého bazénu již delší dobu vypracován. Pro stavbu si město vzalo úvěr, uvedl již dříve starosta Tomáš Spurný (Pro Šumperk).

Na zahájení sezony souvislosti s otevřením nového plaveckého centra se připravuje už šumperský oddíl plaveckých sportů, který se specializuje na plavání a triatlon. Oddíl vyhlásil nábor nových členů a hledá také trenéry, doplnila mluvčí radnice.

Plavecké centrum se sice otevře až po prázdninách, o letní koupání však občané Šumperka nepřijdou. Spuštění provozu Bratrušovského koupaliště je vzhledem ke koronavirové nákaze a s ní spojenými hygienickými opatřeními naplánováno na středu 1. července. Ve hře je i termín pátek 19. června. Vše se bude odvíjet nejen od počasí, ale také od opatření, která pro koupaliště stanoví vláda, dodala Singerová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, bazén, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.