pondělí 6. května 2024 Radoslav

Daně z nemovitých věcí musí být zaplaceny do dneška. V některých případech lze placení odložit

Dnes končí lhůta pro zaplacení daně z nemovitých věcí. Poplatníci, kteří se dostali v souvislosti s koronavirem do tíživé situace a nemohou daň uhradit v řádném termínu však mohou příslušný finanční úřad požádat o posečkání daně, nebo o její úhradu ve splátkách, upozornila finanční správa. Při podání žádosti do 31. července přitom nebudou platit správní poplatek 400 korun.

Finanční správa rozesílala v uplynulých týdnech vlastníkům nemovitostí složenku k zaplacení daně. Složenkou lze daň zaplatit na kterékoliv poště, na pokladně finančního úřadu i bezhotovostně. Finanční správa však kvůli hygienickým opatřením doporučuje platbu bankovním převodem. Placení daně je také možné si nastavit prostřednictvím SIPO. Lidé, kteří nemají SIPO ani datovou schránku, mohou dostávat údaje pro placení daně z nemovitých věcí na e-mail. Stačí si zažádat na finančním úřadu.

V případě, že výše daně nepřesáhne pět tisíc korun, je v dané lhůtě splatná najednou. Pokud vyšší než pět tisíc korun, je splatná ve dvou splátkách, ale poplatník ji může v uvedeném termínu zaplatit i najednou.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto pixabay.com

Štítky daně, nemovitosti, placení, termín, finance, finanční správa, informace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.