pondělí 29. dubna 2024 Robert

Smetanovy sady v pátek ožijí. Uskuteční se Štafeta na vozíku a bude bohatý program

Tento pátek 19. června se uskuteční osmý ročník tradiční Štafety na vozíku, a to ve Smetanových sadech v Rudolfově aleji. Celá akce nabídne i zajímavý doprovodný program, protože například vystoupí i někteří zpěváci nebo se vám podepíší olomoučtí hokejisté.

„Štafeta byla vždycky spojená s létem, začínajícími prázdninami, radostí a elánem,“ uvedl ředitel Spolku vozíčkářů Tomáš Zrnka. Štafeta bude i letos dvanáctihodinová, bude probíhat od 10 do 22 hodiny v Rudolfově aleji ve Smetanových sadech.

Zúčastnit se může kdokoliv, startovat se bude po půlhodinových intervalech a kapacita je omezená. Registrovat se můžete ZDE. Po absolvování trati je pro všechny připraven malý suvenýr a překvapení.

Podstatou této již kultovní olomoucké události je spojovat svět handicapovaných spoluobčanů s těmi zdravými a přiblížit veřejnosti, jak těžký je pohyb na vozíku.

Kromě samotného sportování bude k dispozici i bohatý program. Děti pobaví známí filmoví superhrdinové, dále vystoupí zpěvák Martin Šafařík, který je finalista Superstar z roku 2013 a jeho kolega z letošního ročníku Mikuláš Hrbáček. Zazpívá například i Salih Hadziabdic. K vidění budou také ukázky tanců z Centra pohybu nebo šermířská aréna pro děti a dospělé od spolku Non Sancti.

Kolem poledne zde příznivci hokeje uvidí čtyři hráče extraligové Olomouce – Lukáše Klimka, Petra Strapáče, Lukáše Kucseru a Tomáše Gřeše. Ti budou rozdávat v rámci autogramiády podpisy a určitě se s vámi i vyfotí.

Navíc bude přítomen i fotokoutek, takže si budete moct pořídit památeční foto.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto trendvozickaru.cz

Štítky pozvanka, štafeta, vozík, doprovodný program, autogramiáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.