pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rozhovor: Práce v Makru, to není jen doplňování vysokých regálů a přemisťování palet

PR článek

Když vejdete do Makra, na první pohled vidíte všude jen vysoké regály s obrovskými balíky zboží. Pokud ale jdete více do hloubky, zjistíte, že jádro olomouckého Makra tvoří lidé, kteří se nejen o tyto regály starají, ale dodávají celému Makru jeho pravou tvář. Jednou takovou zaměstnankyní je i Petra Vlčková, která pracuje na úseku ovoce a zeleniny. A s prací v Makru se nám zdála velmi spokojená...

Jak jste se dostala k práci pro Olomoucké Makro?
Viděla jsem pár inzerátů na internetu a také v tisku, navíc pravidelně sleduji facebookový profil olomouckého Makra (MAKRO Olomouc, pozn. autora), kde se také čas od času nějaké nabídky práce objevují. V neposlední řadě, což bylo vlastně rozhodující, jsem dostala doporučení od mé dlouholeté přítelkyně, která v Makru pracuje.

Jak přesně vypadá vaše práce v Makru, především tedy na úseku ovoce a zeleniny?
V popisu práce mám doplňování ovoce a zeleniny, kontrolovat jejich kvalitu, poté také dbám na to, aby celý úsek vypadal dobře, tedy aby nebylo popadané zboží z přepravek, vše bylo srovnáno tak, aby měl zákazník přehled o tom, co kde najde a kolik zboží stojí. Samozřejmě, kapitolou samou o sobě je zákazník. Musím být připravena na jeho otázky, o každém zboží vím, odkud pochází, jaká je doba trvanlivosti a na co je zboží dobré. Teď onehdy jsem tu zrovna měla zákaznici, která potřebovala poradit ve výběru exotického ovoce, a i té jsem dokázala poradit.

Je tu i nějaká vidina kariérního postupu? Zrovna v ovoci a zelenině mne hned tak nic nenapadá...
Tak to byste koukal. Sama jsem byla překvapená, kam to až můžu mezi zeleninou dopracovat. Můžete se v rámci oddělení dostat až na vedoucího oddělení, do té doby ale musíte projít několika karierními skupinami. V každé skupině má zaměstnanec trochu jinou náplň práce a také jinou míru zodpovědnosti. Já jsem byla, vzhledem k mým zkušenostem, přijata až do vyšší skupiny, vidina práce vedoucího oddělení je pro mne tedy mnohem blíže. Nechci to však zakřiknout. (usmívá se)

Od vedení jsem slyšel, že teď děláte něco jako zástupce vedoucího, to je celkem úspěch, po dvou měsících práce...
Ano, samou mne překvapilo, že když máte zkušenosti a vedení vidí, že makáte a zvládáte zadanou práci, dokáže vás za to odměnit. V tom vidím velký rozdíl, u jiných velkých provozů, jako je tento, je totiž vedení ke svým zaměstnancům vhledem k jejich počtu částečně lhostejné, a tak i šikovný pracovník může zůstat na stejné pozici několik let. Tady je to jiné, a jsem za to ráda.

Co považujete za největší výhodu své práce?
Určitě je to právě moje vedoucí, která nejen pracuje na sto procent, ale zároveň naslouchá přáním svých podřízených a dokáže je tlumočit vedení. Další výhodou je také to, že má práce je variabilní, není stereotypní. Část mé práce zabere také nějaká ta práce na počítači, část komunikace se zákazníky, a také fyzická práce s ovocem a zeleninou. I díky této variabilitě mne to baví.

Na můj vkus je tu celkem zima, jak to snášíte?
První týdny si musíte zvykat, to je pravda, ale zvyknete si, a ve finále zjistíte, že díky oblečení, které zde fasujeme, to zase není takový problém. Určitě to není tak, že bychom si zde foukali na prsty a přešlapovali s hrnkem čaje mezi regály.

Jste tu spokojená?
Určitě. Kdybych nebyla spokojená, tak bych tu nebyla.

 

Pro více informací o práci v olomouckém makru kontaktujte:
Personální oddělení
Jaroslava Lišková
585 120 402

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.