pondělí 29. dubna 2024 Robert

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Evropská unie prodloužila STK o sedm měsíců. Při cestě do Chorvatska ale můžou nastat problémy

PR článek

V červnu vydala Evropská unie nařízení, které se týká propadlých kontrol na STK. Řidiči, kterým lhůta pro technické prohlídky a platnost osvědčení o technické způsobilosti vozidla vyprší mezi 1. únorem a 31. srpnem 2020, dostanou čas dalších sedm měsíců. Nařízení o STK přijala ale jen hrstka členských zemí. Řidiče tak můžou při cestě do zahraničí čekat nepříjemné problémy. Vladimír Foukal z olomoucké stanice STK „Na Přerovské“ proto radí pravidelnou technickou prohlídku provést v řádném termínu.

V platnost vešlo nařízení Evropské unie, kdy se mimo prodloužení řidičských průkazů mluví také o prodloužení technických prohlídek. O 7 měsíců u vozidel, kterým skončila nebo skončí platnost technické prohlídky v období od 1. února do 31. srpna 2020. „Bohužel už se méně mluví o tom, že nařízení Evropské unie týkající se STK přijalo pouze 6 zemí z 27, a to Rakousko, Itálie, Švédsko, Kypr, Portugalsko a Česká republika,“ upozorňuje Vladimír Foukal z STK „Na Přerovské“.

Proveďte si pravidelnou technickou prohlídku u STK „Na Přerovské“ a vyhněte se tak možným komplikacím. Přijet můžete bez objednání, obslouženi budete rychle a kvalitně.

STK „Na Přerovské“ najdete u kruhového objezdu ve směru na Olympii.

Cesty za dovolenou po Evropě se tak mohou stát velkou nepříjemností. Široká veřejnost by proto měla zvážit, zda technickou prohlídku není lepší provést v termínu, kdy vozidlu končí technická prohlídka dle záznamu v technického průkazu. „Vyhnete se tak zbytečným komplikacím, zvláště pokud cestujete do zahraničí, jako např. do Chorvatska, Slovinska, Španělska nebo jen na Slovensko,“ říká Foukal.

„Bohužel i v České republice se pokutuje za propadlou technickou prohlídku, jelikož informace nedorazila ke všem zúčastněným, ke kterým dorazit měla. Otázkou dále zůstává, jak bude vozidlo s propadlou technickou prohlídkou posuzováno ze strany pojišťoven v případě nehody,“ zamýšlí se Foukal z olomoucké STK „Na Přerovské“.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto STK „Na Přerovské“

Štítky stk, kontrola, technická, státní, auto, oprava, servis, zahraničí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.