sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO: Zažijte pravou vůni dřeva! EpoWoodShop nabízí nejen kvalitní výrobky, ale hlavně pohodové prostředí

PR článek

Jen pár desítek minut jízdy z Olomouce dorazíte do malebné vesnice Přemyslovice, která na první pohled nabídne úchvatnou přírodu. Za zmínku však stojí i další unikát - v areálu tamní Pily Lehar se nachází EpoWoodShop. Vznikl pod taktovkou Zdeňka Lehara na začátku tohoto roku a nabízí jak rozmanitý materiál pro dřevovýrobu, tak i kvalitní dřevěné zboží, a to jak vlastní, tak i zkušených partnerů z širého okolí.

V areálu Pily Lehar, rodinné firmy s více než dvacetiletou tradicí, která se zabývá dřevozpracováním a pro brikety sem jezdí zákazníci z širého okolí, mne vítá Zdeněk Lehar. Právě ten areál obohatil o prvek, kvůli kterému se do Přemyslovic sjíždí návštěvníci nejen z Moravy. „Nápad založit EpoWoodShop mne napadl ve snu, nebyl to žádný promyšlený plán - prostě se mi zdálo o tom, že stojím v zařízeném interiéru vonícím dřevem,” říká na úvod pan Lehar, když mne vede k nenápadně vypadajícímu, nízkopodlažnímu objektu. Jen co ho obejdeme, naskytne se mi opravdu krásný pohled na dřevěný domeček, v jehož útrobách najdeme to nejnápaditější, co se se dřevem různého typu a velikostí dá dělat.

„EpoWoodShop jsme budovali od poloviny ledna do začátku dubna, takže nám do toho vidle trochu hodil koronavirus. Ale zase na druhou stranu, na všechno jsme měli klídek a vyladili jsme postupně vše téměř k dokonalosti,” usmívá se Lehar.

„Celý koncept tohoto prostoru je o tom, že si sem člověk může přijít vybrat materiál na svůj budoucí kus nábytku, nádobí či čehokoliv, na co si jen vzpomenete. O realizace jsme tady potom my,” říká Lehar. Hodně lidí si sem z celé republiky jezdí pro prkýnka z různých typů dřeva. V EpoWoodShopu získají kompletní sadu - prkénko, pryskyřici se separátorem a se základním pigmentem na probarvení.

„Návštěvník si tu však může vybrat z bohaté nabídky již vyrobených dřevěných věcí, od hraček, přes servírovací desky až po konferenční stolky,” říká Lehar a začíná vyjmenovávat partnery, s kterými spolupracuje a dodávají mu do EpoWoodShopu své výrobky. Padají tak například jména jako pardubická firma Synpo, která dodává do Přemyslovic epoxidovou pryskyřici, Craft Edge, kteří snoubí kov se dřevem a vyrábí například podnoží, Martin Štverák z Prostějova epoxidový guru, tesaři bratři Šrámkové z Kojetína, otec a syn Rostislavové Švécarovi, soustružnický mistr Petr Raška či Jan Lavrinčík, učitel na Moravské vysoké škole, který vyrábí z odřezků hračky pro děti pod značkou Tvořivé dílničky.

V EpoWoodShopu najdete i opravdové skvosty. Pan Lehar mi například ukazuje velkou dřevěnou desku dubu bahenního , která ležela 2200 roků zakonzervovaná v bažině. Hned vedle ní je pak deska, která putovala do Přemyslovic z Ameriky přes Užhorod a žádné takové dřevo v našich luzích a hájích nenajdete. „Potěžkejte,” říká mi Lehar a podává mi na první pohled tak dvoukilový kus dřeva. Pod jeho tíhou se téměř ohnu. „To je Gvajak lékařský z Jižní Ameriky jinak ve španělštině Palo Santo (Svaté dřevo), šamani jeho piliny používají na vykuřování zlé moci, je to nejtvrdší dřevo na světě, prodává se na kila,” říká závěrem mé návštěvy Lehar.

EpoWoodShop můžete sledovat na sociálních sítích Facebook a Instagram, stejně tak i Pilu Lehar. Osobně se můžete do EpoWoodShopu zastavit kdykoli od pondělí do pátku mezi osmou a půl čtvrtou, v sobotu pak od osmé do jedenácté. Po telefonické domluvě je možné domluvit i jiný čas.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Pila Lehar, EpoWoodShop, dřevo, výrobky, Přemyslovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.