úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Ředitel DPMO Jaromír Machálek rezignoval na svou funkci

Ředitel a předseda představenstva Dopravního podniku města Olomouce (DPMO) Jaromír Machálek v úterý rezignoval. Přesný důvod, proč v čele dopravního podniku končí, nechtěl komentovat. Informuje o tom Mladá fronta Dnes.

Machálkovu rezignaci potvrdil MfD předseda dozorčí rady DPMO Josef Kaštil. „Mohu potvrdit, že mi pan ředitel dnes oficiálně předal svoji rezignaci. Jako důvod uvedl rodinné důvody. Pochází z Brna, kde má zbytek rodiny, a další dlouhodobé dojíždění už pro něj není únosné,“ řekl v úterý Kaštil.

Machálek nastoupil na pozici výkonného ředitele DPMO před čtyřmi lety, kdy nahradil tehdejšího ředitele Vladimíra Menšíka.

Město Olomouc je stoprocentním akcionářem DPMO. Machálek po rezignaci zůstane ještě měsíc ve funkci. Mezitím představenstvo a dozorčí rada rozhodne, koho pověří řízením dopravce do doby, než DPMO vypíše výběrové řízení na nového ředitele, a tedy i předsedu představenstva.

DPMO ročně přepraví přibližně 56 milionů cestujících. Na sedmi tramvajových a 25 autobusových linkách v Olomouci jezdí zhruba 150 tramvají a autobusů.

Autoři | Foto Olomoucká Drbna | Zdroj MF Dnes

Štítky ČR, MHD, firmy, Dopravní podnik města Olomouc, personální

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.