pondělí 29. dubna 2024 Robert

Ceny pohonných hmot v ČR opět vzrostly o desítky haléřů. Olomoucký kraj je jeden z nejdražších v zemi

Ceny pohonných hmot v Česku od minulého týdne opět rostly o desítky haléřů. Benzin Natural 95 zdražil o 35 haléřů na průměrných 27,39 Kč za litr. Nafta se prodává v průměru za 26,97 Kč za litr, což je o 29 haléřů více než minulou středu. Vyplývá to z informací na webu firmy CCS, která ceny paliv sleduje. Ceny pohonných hmot v Česku rostou od půlky května. Předtím od poloviny ledna naopak klesaly.

Nejvíce zaplatí řidiči za paliva v Praze. Natural 95 se v hlavním městě prodává průměrně za 28,42 Kč/l, litr nafty tam stojí v průměru 28,20 koruny. V žádném jiném regionu se průměrné ceny pohonných hmot přes 28 korun nedostaly.

Naopak nejlevnější jsou benzin i nafta ve Zlínském kraji. Natural se tam stále drží pod hranicí 27 korun, prodává se průměrně za 26,90 Kč/l. Nafta stojí u tamních čerpacích stanic v průměru 26,46 koruny za litr.

V Olomouckém kraji se ceny drží nad celorepublikovým průměrem. Natural 95 je dražší jen v Praze, Středočeském kraji a na Vysočině. Průměrně ho v našem kraji řidiči koupí za 27,55 koruny za litr. U nafty je situace podobná. Kromě hlavního města, Středočeského kraje a Vysočiny je nafta v průměru dražší ještě v kraji Jihomoravském, byť pouze o jeden halíř. V Olomouckém kraji řidiči natankují naftu za 27,08 koruny za litr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky benzín, nafta, cena, phm, auto, pumpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.