úterý 14. května 2024 Bonifác

Neomezené cestování vlaky. České dráhy nabízí přes prázdniny výhodnou jízdenku

Jízdenka na léto od Českých drah (ČD) nabízí volné cestování bez omezení ujetých kilometrů právě tímto dopravcem. Můžete si ji zakoupit na jeden nebo dva týdny a platí do konce srpna.

„Týdenní jízdenka, která platí 7 dní po sobě s libovolným dnem začátku v červenci nebo srpnu, stojí od 690 korun. Cena u čtrnáctidenní jízdenky začíná na 990 korunách“ stojí na webu Českých drah.

Pokud nemáte nárok na slevu a koupíte si čtrnáctidenní jízdenku (za 1190 korun), tak vás jeden den cestování vyjde na 85 korun.

Jízdenka platí ve všech pravidelných spojích Českých drah a můžete se vydat na cestu kamkoliv a kdykoliv v době platnosti. V kterékoliv stanici nebo zastávce můžete vystoupit a pokračovat jakýmkoliv dalším vlakem ČD.

Cestovat můžete i v první třídě, ale musíte si dokoupit jednorázový doplatek, který si můžete zakoupit předem u pokladní přepážky nebo až u průvodčího ve vlaku.

„Jízdenka na léto je nepřenosná a cestovat na ní může jen osoba, jejíž jméno je na jízdence uvedeno. Při kontrole jízdenek je nutné vždy doložit průkaz s fotografií, jménem a příjmením uvedeným na jízdence,“ je napsáno na stránkách ČD.

Další podmínky a možnost zakoupení jízdenky naleznete ZDE.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.