pátek 3. května 2024 Alexej

V podzemí kapucínského kláštera v Olomouci se koná bleší trh na podporu nevidomých a slabozrakých

Podobně jako v loňských letech, i letos v létě se v podzemí kapucínského kláštera v Olomouci na Dolním náměstí pořádá benefiční bleší trh. Darovat nebo nakoupit na trhu mohou návštěvníci každý všední den mezi patnáctou a sedmnáctou hodinou. Výtěžek z benefice poputuje na konto olomoucké pobočce Sjednocených organizací nevidomých a slabozrakých (SONS).

„Loňská benefice díky lidem, kteří se zapojili, vynesla téměř 40 tisíc korun. Tato částka připadla olomoucké pobočce Sjednocených organizací nevidomých a slabozrakých. Rozhodli jsme se bleší trh uspořádat i letos, a znovu tak podpořit lidi s postižením zraku. Najdete nás pod terasou našeho kapucínského kostela na Dolním náměstí. Přijít můžete každý den od 15 do 17 hodin, s výjimkou sobot a nedělí, kdy je zavřeno.,“ zvou na benefiční trh olomoučtí kapucíni.

Jak pomoci: Můžete darovat věci, které třeba už delší dobu nepoužíváte, přestože jsou stále hezké a funkční – někomu jinému mohou ještě dobře posloužit. Takové věci můžete nosit každý den přede mší svatou do sakristie našeho kostela. Pomáhat je možné samozřejmě také tím, že si na trhu něco koupíte. Cenu předmětů, které si vyberete, určíte vy sami.

Co můžete darovat: například kuchyňské nádobí, sklo, porcelán, hračky, malé elektrospotřebiče, domácí nebo zahradní nářadí, čisticí prostředky, parfémy, bižuterii…

Co k nám nenosit: oblečení, knihy a potraviny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kapucini.cz

Štítky kapucíni, kostel, benefice, bleší, trh, sons

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.