neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Móda z jižních zemí Evropy přímo v centru Olomouce. Butik Flamingo otevřel svoji třetí pobočku v Galerii Šantovka

PR článek

Inspirace k založení butiku s dámskou módou Flamingo Fashion v Olomouci vznikla v Itálii ve městě Bologna. Cílem bylo otevřít obchod s limitovaným počtem výjimečných kousků oděvů laděných do několika tónů barev včetně různých doplňků v České republice a to přímo na Moravě. Přestože začátky nebyly lehké, nevšední a nadčasová italská, portugalská a španělská móda si brzy získala svoji stálou klientelu i v Olomouci a následně v Prostějově. Po třech letech působnosti se butik rozšířil o další prodejnu, která se nedávno otevřela v Galerii Šantovka. S manažerkou Flamingo Fashion, paní Helenou Polákovou, jsme si povídali nejen o nově otevřené pobočce, ale také o aktuálních trendech ve světě módy.

Co Vás vedlo k otevření pobočky v Galerii Šantovka?

Já jsem s touto módou chtěla jít vždycky do Šantovky. Čekali jsme však na vhodné prostory. Teď se nám konečně podařilo sehnat ideální velikost prodejny, díky které jsme mohli rozšířit nabídku. Cílem bylo rovněž oslovit širší okruh zákaznic. Už tři roky máme otevřenou prodejnu v Galerii Moritz, kde už máme vybudovanou svoji stálou klientelu. Šantovka je navíc úplně jiný typ obchodního centra a nabízí nám možnost oslovit nové zákaznice. Po prvním měsíci od otevření vidíme den co den nové tváře a postupně zjišťujeme, že k nám zavítají i ženy z jiných měst, což nás těší.

Plánujete rozšířit prodejny i do dalších měst České republiky?

Určitě ne, spíše se chceme intenzivně věnovat dvěma prodejnám v Olomouci a jedné prodejně v Prostějově, abychom našim zákaznicím stále nabízeli opravdu špičkovou a cenově dostupnou zahraniční módu.

Mluvíte o zahraniční módě. Odkud kolekce pochází?

Původně jsme ve Flamingu prodávali pouze italskou módu. Teď už se k tomu přidaly další dvě země, ze kterých dovážíme zboží a to z Portugalska a ze Španělska.

Jedná se o značkové zboží?

Když jsme začínali, prodávali jsme neznačkové oblečení z Itálie. Nyní, po třech letech působení, máme naši vlastní značku Flamingo, kterou si necháváme šít v Itálii. Dále odebíráme kousky od italských značek Lumina, Saxx. Ze Španělska je to značka CLP. Z Portugalska máme doplňky značky Vilanova a oblečení od značky Tiffosi.

Je značková móda z Flaminga cenově dostupná pro každého?

Přestože nabízíme oblečení, které se vyrábí ve třech zemích Evropy, je naše móda cenově velice dostupná. Zároveň je zboží šito z opravdu kvalitních materiálů.

A v jaké cenové relaci se zhruba pohybujeme?

Když by si žena u nás vybrala celý outfit, aby byla oblečené opravdu od hlavy až v patě, tak orientačně odhaduji, že by zaplatila od dvou tisíc, pokud by si vybrala levnější kousky. Zároveň se cena odvíjí od výběru značky, jelikož naše vlastní značka Flamingo je levnější, než španělské nebo portugalské.

Říkáte, že se žena obleče od hlavy až k patě. Nabízíte tedy i boty a doplňky?

Ano, v naší nabídce máme jak boty, tak i kabelky a doplňky, jako šátky, šály či bižuterii.

Najdou se u Vás kousky pro všechny generace?

Já si myslím, že určitě ano. Snažíme se do naší nabídky vybírat opravdu pestré kousky tak, aby si u nás vybraly jak mladé dívky, tak i ženy všech věkových kategorií. Teď máme zvýšenou poptávku po oversize kouscích, které jsou aktuálně hodně žádané. Do budoucna se na tuto módu chceme více zaměřit a vytvoříme na každé prodejně jeden speciální štendr, na kterém budou pouze oversize kousky. Takže si u nás vybere si žena, která je třeba trošku silnější a nemá ráda upnuté oblečení.

Jaké velikosti oděvů nabízíte?

Máme kousky ve velikost od 34 do 46. Zároveň nabízíme oblečení, které je univerzální velikosti.

Čím se Flamingo Fashion liší od běžných fast-fashion řetězců?

Nemáme tak velké kolekce, jako mají jiné „masové“ řetězce. Naopak nabízíme pouze pár kousků od každého druhu oblečení. Některé dokonce pouze po kuse. U nás zákaznice naleznou opravdu limitované edice. Zároveň nemáme jednu kolekci na celé léto, ale pořád ji obměňujeme i během sezóny a doprodejů.

Jak často přidáváte nové kousky?

My máme nové zboží téměř každý den, podle potřeby. Snažíme se přidávat novinky co nejčastěji, aby u nás zákaznice vždy našly nové typy oděvů.

Právě u Vás na prodejnách začínají výprodeje -20%. Pokračují během celého léta?

Ano, na konci léta dokonce snižujeme ceny až o 70%. Jednotlivé vlny slev trvají až do začátku září.

Máte ve Flamingu i jiné speciální akce?

Ano, každý měsíc máme Happy Day nebo Happy víkend, kdy na jeden den, případně celý víkend, zlevníme zboží o 25 nebo 50 procent. Akci však avizujeme pouze jeden den dopředu prostřednictvím našich sociálních sítí – Facebooku a Instagramu. Je tedy dobré je sledovat, jelikož jsou akce neočekávané, ale určitě se během nich vyplatí nakoupit.

Sledujte Flamingo i na Facebooku a Instagramu, aby vám neunikla žádná z chystaných slevových akcí.

A co další výhody pro stálé zákaznice?

Naše zákaznice odměňujeme za jejich nákupy věrnostním programem, přičemž za každý nákup nad 500,- získají razítko na kartičku. Až jich zákaznice nasbírají pět, dostanou 10% slevu na celý nákup. Pokud nasbírají deset razítek, sleva je 20%. Připravujeme speciální věrnostní kartičky, kde se za nákupy budou sbírat body.

Máte internetový obchod, kde by mohly Vaši módu nakoupit i ženy, která nepochází z Moravy a kamenné prodejny jsou pro ně nedostupné?

E-shop připravujeme a během čtrnácti dní jej budeme spouštět. Nebudeme tam sice mít hned na začátku plnou nabídku, ale postupně budeme zboží přidávat.

A teď trošku o módě. Co je největším hitem letošního léta?

Největším trendem jsou pro letošní rok určitě vycpaná ramena u triček a sak. Po těch je teď největší poptávka a my se na ni snažíme reagovat, takže pro naše zákaznice už máme objednáno několik artiklů v tomto stylu. Dlouhodobě jsou trendy přírodní materiály. I my ve Flamingo Fashion budeme mít novou kolekci s názvem I Love Nature, kde každý kousek oblečení bude obsahovat nejméně 95% přírodního materiálu.

A jaké barvy jsou letos IN?

Letos letí určitě tyrkysová, barva MINT, všechny odstíny modré, korálová. Ženy nešlápnou vedle ani s klasickou bílou, která je IN každé léto. Zároveň je teď velice moderní oblékat se tón v tónu. I když byl tento trend vždycky tabu, tak právě přichází do módy.

Jaký je aktuálně Váš nejprodávanější artikl?

Teď v létě jsou velmi žádané šaty všech typů a stylů. Krátké, dlouhé, sakové, šaty na svatby…. Nabídka je u nás ve Flamingo Fashion opravdu široká a ženy šaty prostě milují.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky flamingo, butik, olomouc, šantovka, móda, oblečení, obchod, nová, prodejna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.