čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Policie Olomouckého kraje dnes představila novou techniku pro mimořádné události

Nová auta získaná v rámci veřejné zakázky jsou spolufinancována z fondů Evropské unie a jsou součástí projektu „Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí“.

Krajské ředitelství touto cestou získalo čtyři nové čtyřkolky značky Gladiator X8 v policejním provedení. Jedná se o dvoumístná speciální motorová vozidla s ochranným rámem a s variantním řešením (možnost nasazení pásů), díky kterému budou využitelné i na sněhu jako sněžné skútry. Tato technika umožní policistům lépe zasáhnout do špatně dostupných a ohrožených míst. Čtyřkolka je vybavena také předním a zadním navijákem. Díky této technice vzroste efektivita a rychlost Policie ČR při zásazích v horských nebo nepřístupných oblastech, ve kterých nelze použít běžné služební vozidlo. Technika bude sloužit policistům na Šumpersku a Jesenicku.

Další technikou jsou terénní auta Hyundai IX35 vybavená dvoulitrovým motorem a šestistupňovou převodovkou s náhonem na všechna čtyři kola.

Do těžce přístupných oblastí má policie terénní auta značky VW Amarok 2,0 TDI. Tato vozidla budou sloužit našim psovodům. Auta budou vybavena k přepravě našich čtyřnohých pomocníků-psů.

Speciální vozidla do terénu vybavená mobilní laboratoří budou využívat policejní technici. Jedná se auta značky VW Transportér 2,0 TDI a vozidla VW Amarok 2,0 TDI.

Další VW Transportér bude sloužit jako mikrobus pro přepravu 9 osob. Bude se využívat hlavně při různých bezpečnostních akcích.

Dopravní inspektorát Olomouc, získal dvě nová vozidla VW Transportér 2.0 TDI. Je to taková menší kancelář, která je uvnitř vybavena technikou a je zde například i lékařský kufřík první pomoci s defibrilátorem. Auta jsou vybavena výstražným zvukovým a světelným zařízením, novinkou je teleskopický stožár, na kterém je umístěno osvětlovací zařízení, stožár je možno vysunout do výšky až 3 metry. Nově je auto vybaveno sklopným LED diodovým panelem, na který lze dávat různé nápisy a dopravní značky signalizující např. Pozor náledí, kolona, přikázaný směr jízdy a další. Tato vozidla jsou na skupině dopravních nehod.

V rámci projektu získalo krajské ředitelství i prám BAN s přepravním přívěsem.

V rámci veřejné zakázky, která je spolufinancována z fondů Evropské unie, jsme získali celkem 42 těchto speciálních vozidel, která byla vyrobena dle našich, policejních, požadavků.

Z navýšeného rozpočtu Policie ČR z Ministerstva vnitra získá krajské ředitelství 21 vozidel značky Š Octavia. Do dnešního dne máme čtyři vozidla značky Š Octavia III 1,4-110kW a čtyři vozidla Š Octavia III Combi 1,4-110 kW. Tato požadovaná auta nahradí stará dosluhující vozidla.

Všechna vozidla se postupně předávají na jednotlivé územní odbory a oddělení. 

Tisková zpráva | Zdroj PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.