pondělí 29. dubna 2024 Robert

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Není zcela obvyklé, aby velké firmy v současné době nabíraly zaměstnance kvůli zvyšující se poptávce

PR článek

Není zcela obvyklé, aby velké firmy v současné době nabíraly zaměstnance kvůli zvyšující se poptávce. Většinou totiž své stavy snižují. Tradiční výrobce varné techniky, kterou je firma MORA MORAVIA, s.r.o., sídlící v Hlubočkách-Mariánském Údolí, je ale v opačné situaci. „V březnu a dubnu jsme pocítili nedostatek objednávek. Situace se ale ke konci roku velmi výrazně změnila,“ říká jeden z jednatelů Vítězslav Růžička. Firma proto v současnosti hledá až dvě stovky zaměstnanců na různé pozice.

Průběh dodávek bývá podle něj v každém roce obdobný. Letošní rok je ovšem výjimečný. „Od měsíce srpna zvedáme výrobu a během podzimu dosahujeme maximálních denních produkcí. Poptávka v letošním roce je ovšem vyšší, než bývala obvykle. Z tohoto důvodu musíme v současnosti výrazně posílit počty našich pracovníků, abychom byli schopni včas odbavit a dodat všechny objednávky pro naše zákazníky,“ uvádí Růžička. Firma MORA MORAVIA,s.r.o. denně vyrobí až tři tisíce výrobků. Podle Růžičky však letos firma očekává, že kvůli vysoké poptávce bude toto číslo ještě vyšší.

Letos slaví značka Mora 195. výročí od svého založení. Firma Mora Moravia patří mezi nejstarší výrobce sporáků, a to nejen v Evropě, ale i ve světě. Historie se začala psát už v roce 1825, kdy se Josef Zvěřina v místě, které nazval Mariánské Údolí, rozhodl vybudovat železárnu na tavení surového železa. Postupem času se Moravia zaměřila na produkci výrobků pro domácnost. 

Důležitým mezníkem pro firmu Mora Moravia byl rok 2005, kdy se začlenila do skupiny Gorenje a jejích výrobních továren. Gorenje se tak stalo hlavním akcionářem firmy Mora Moravia. Společnost Gorenje Group patří mezi největší výrobce domácích spotřebičů v Evropě s celosvětovou působností. Od roku 2018 je součástí skupiny Hisense.

Situace podle Růžičky ukazuje, že lidé méně chodí do společnosti a do restaurací a svůj čas spíše tráví doma, kde také zákonitě více vaří. „Zvýšená poptávka po varných spotřebičích ukazuje, že se veřejnost začala více než kdy jindy zajímat o to, na čem doma vaří. Proto své spotřebiče vyměňují a řeší rekonstrukce svých kuchyní, což jsou také důvody, proč poptávka v tomto období tak roste,“ říká.

Firma během března zaznamenala výrazný pokles objednávek a musela tak zastavit svou výrobu. „Vzhledem k bezpečnostní situaci jsme ihned od počátku nastavili hygienická opatření, která mají zabránit šíření koronaviru mezi zaměstnanci,“ říká Růžička. V Olomouckém kraji byla MORA jednou z prvních firem, která vybavila své zaměstnance ochrannými rouškami, které jim i v současnosti poskytuje zdarma.

„Zdraví našich zaměstnanců a jejich rodin považujeme za prioritu a za základ úspěšné výroby,“ dodává Růžička. Opatření pokračují dál. Továrna je nadále pravidelně čištěna a desinfikována. „Do bezpečnostních opatření jsme investovali značnou částku. Vzhledem k tomu, že to je v zájmu zdraví našich zaměstnanců, považujeme tuto investici za nesmírně důležitou,“ uzavírá. 

V případě zájmu o pracovní pozici ve firmě MORA MORAVIA, s.r.o. vyplňte krátký dotazník:

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky mora, moravia, spotřebiče, práce, poptávka, hlubočky, nábor, gorenje, opatření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.