pondělí 29. dubna 2024 Robert

Pes vyběhl ze zahrady rodinného domu a pokousal ženu na levé ruce, se zraněním musela do nemocnice

Ve čtvrtek odpoledne šla žena se svým psem menšího vzrůstu na procházku a nechala jej běhat na volno. Když míjela jeden z rodinných domů, z jeho zahrady na ně vyběhl pes většího vzrůstu a začal agresivně vyskakovat na malého psa, kterého žena držela v rukách nad hlavou, aby jej ochránila. Majitelka si velkého psa po chvilce zpacifikovala. To už ale stihl ženu pokousat na levé ruce, proto byla převezena na ošetření do nemocnice.

Svého psa si příště daleko lépe pohlídá jeho dvaačtyřicetiletá majitelka. „Své zvíře nechala volně pobíhat na pozemku u domu v obci poblíž Olomouce. Dostatečně jej ale nezajistila, neboť nechala pootevřenou branku. Toho pes využil v okamžiku, kdy okolo procházela jiná žena, která byla na procházce se svým menším psem. Jakmile spatřila volně pobíhající zvíře a otevřená dvířka branky, svého psa rychle vzala do náruče. Pes, který zaregistroval okolo procházející ženu se psíkem, okamžitě ze zahrady vyběhl a rozutíkal se k nim, “ uvedla mluvčí policie Lenka Vanková. 

Pes při útoku a v agresi ženu pokousal na levé ruce

Pes většího vzrůstu začal vyskakovat na druhého psa, kterého se žena snažila ochránit tím, že jej vyzvedla nad hlavu. „Při tomto útoku ji pokousal na levé ruce a odstrčil na vedle zaparkovaný automobil. Žena psíka položila na střechu auta a volala při tom na majitelku útočícího psa. Ta si nakonec psa zpacifikovala, ošetřila zraněnou ženu a převezla do nemocnice,“ dodala Vanková 

Zranil se i malý psík

Doba jejího léčení potrvá minimálně týden. Při cestě do nemocnice si poškozená žena všimla, že zraněn je i její psík. Ten musel být ošetřen na veterinární klinice. Majitelka čtyřnohého útočníka je nyní podezřelá z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pes, agrese, Olomouc, chovatelství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.