pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Studenti ze Štursovky na náměstí ostříhali handicapované

I tak běžná činnost, jako návštěva kadeřníka, může být pro handicapované náročným úkolem. Mladé kadeřnice a kadeřníci ze Štursovky proto zdarma ostříhali vozíčkáře na Horním náměstí v rámci tradiční akce Zasukované tkaničky, během které se pořádá sbírka na pomoc s financováním služeb pro handicapované spoluobčany.

Studenti v úterý odpoledne stříhali zájemce v rámci benefiční akce na Horním náměstí. Jejich zákazníky byli tělesně postižení či jinak znevýhodněných spoluobčané, kterým jejich pohybové omezení ztěžuje využívání služby, která je pro ostatní naprosto běžná. 

Stříhání na náměstí nebylo jedinou dobročinnou akcí, které skupina studentů věnovala svůj čas. „Rozhodly jsme se pomoci těm, kteří nejsou mezi námi až tak vidět. Studenti chodí stříhat každý měsíc do spolku Trend a vždy jsou vítáni s velkým nadšením, o stříhání je velký zájem." popsala dobročinné aktivity třídy učitelka Vlaďka Řihošková a dodala, že probíhají už rok v rámci projektu Get up and goals.

O projektu Get up and Goals!
V Česku projekt Get up and Goals! implementuje vzdělávací organizace ARPOK ve spolupráci s organizací ADRA za podpory Evropské komise a České rozvojové agentury: „Naším cílem je propojení Cílů udržitelného rozvoje, konkrétně témat migrace, klimatická změna, mezinárodní nerovnosti a gender s běžnými tématy ve škole. V 10 zapojených školách během loňského školního roku učitelé testovali lekce k výše uvedeným tématům, hodnotili u žáků dopady na úrovni znalostí, postojů a chování a podporovali žákovské týmy v realizaci osvětových akcí. Projekt Get up and Goals přináší "svět" do škol a učí nejen žáky, ale i učitele a účastníky školních osvětových akcí, že globální témata souvisí s našimi životy tady a teď,” okomentovala práci na školách organizátorka projektu Lenka Pánková.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky společnost, stříhání, Štursovka, kadeřnice, benefice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.