sobota 18. května 2024 Nataša

Česká pošta mění od října hodiny pro veřejnost. Týká se to i poboček v Olomouckém kraji

Kdo se vydáte na poštu se začátkem října, budete muset počítat s úpravou hodin. Týkat se to bude celkem 1253 pošt po celé republice. Mezi hlavními důvody, které vedly k tomuto rozhodnutí, jsou zkušenosti z koronavirové krize. Pobočky v některých městech budou otevírat déle a zavírat dříve.

Právě v první vlně koronavirové epidemie bylo potřeba upravovat otevírací hodiny pro veřejnost s ohledem na zajištění poštovních služeb a zároveň reagovat na přijatá hygienická opatření.

„Opatření umožní lepší využití volných kapacit na pobočkách pošt. Postupně během krátké doby bude na dotčených poštách otevřeno větší množství přepážek, a to po celou otevírací dobu, opatřením se vytvoří dostatečné personální kapacity k vykrytí absencí pracovníků z ostatních pošt,“ je uvedeno na webu České pošty.

Dojde také k další podpoře expresního výdeje balíků a navýší se personální objemy k zajištění telefonické komunikace s klienty.

Lidé budou moci některé dny v týdnu navštívit poštu od 8 hodin, jinde až od 10. hodin. „K úpravě hodin pro veřejnost došlo na celkem 265 poštách již od 1. září,“ uvádí Česká pošta. V obcích nad dvacet tisíc obyvatel bude fungovat vždy jedna hlavní pošta, na které stávající rozsah otevíracích hodin pro veřejnost zůstane zachován. Otevírací doba pošt v obchodních centrech a u pošt s nepřetržitým provozem se také nemění. 

Změna hodin pro veřejnost se dotkne také řady pošt v Olomouckém kraji. Seznam všech poboček, kde jsou nově upravené hodiny, naleznete ZDE.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto flickr.com, Serge Bystro

Štítky Česká pošta, pobočky, říjen, veřejnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.