sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Byl otevřen nový seniorský klub. V Olomouci je jich nyní 23

K včerejšímu mezinárodnímu dni seniorů se otevřel nový klub pro seniory. Jedná se o 23. seniorské centrum na území Olomouce. Slavnostní předání se tento rok muselo obejít bez občerstvení a za přísných hygienických podmínek. To uvedla radnice i na svých webových stránkách.

Klub ve dvorním traktu domu v Pavelčákově ulici 21 vznikl v prostorách, kterou dříve užívali obchodníci v komerčním nájmu. Posléze, když nájemce odešel, řešilo město, co s bývalou prodejnou ve svém domě. Centrum nyní disponuje klubovou místností, přednáškovým sálem, kuchyňkou a bezbariérovou toaletou. Otevřeno je pro všechny olomoucké kluby seniorů i další neziskové organizace například pro pořádání větších akcí. Bude zde fungovat i poradna pro seniory.

Letos sice musela být řada plánovaných aktivit zrušena, kluby ale dál pokračují v činnosti, byť v omezeném měřítku. „Určitě by nebylo dobré, aby si lidé během vynuceného přerušení spolkové činnosti a sociálních kontaktů začali zvykat na samotu a izolaci,“ sdělila na slavnostním otevření náměstkyně primátora Eva Kolářová. Nejstarší seniorský klub v Olomoiuci existuje už zhruba šedesát let, nejmladší vznikl letos, a stále je, dle radnice, o jejich činnost mimořádný zájem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto olomouc.eu

Štítky senioři, klub, Olomouc, volný čas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.