čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO: Čtyřdenní podzimní Flora Olomouc zaznamenala poloviční návštěvnost

Zhruba poloviční návštěvnost oproti loňskému roku zaznamenala letos čtyřdenní podzimní přehlídka ovoce a zeleniny Flora Olomouc-Hortikomplex. Loni přišlo 20 000 návštěvníků; tehdy byl počet srovnatelný jako s předchozím rokem, kdy byla návštěvnost nejvyšší za posledních pět let. Letos jich bylo zhruba 9000, i přesto jsou pořadatelé s ohledem na současnou situaci spokojeni. Na atmosféře se to podle nich nepodepsalo, sdělila v neděli mluvčí výstaviště Pavlína Hamouzová. Hlavním tématem podzimní Flory Olomouc byla Zdravá rostlina.

Přehlídka se podle pořadatelů nesla v poklidné, pohodové a bezpečné atmosféře. Provázela ji však přísná hygienická opatření. „Letošní výstava čítá zhruba 45 procent loňské návštěvnosti. I přesto, že se jedná o pokles návštěvnosti v souvislosti s covid-19, na atmosféře výstavy se tato skutečnost nepodepsala. Nálada návštěvníků i jejich ohlasy na expozice byly velice pozitivní," uvedla ředitelka Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková.

Podzimní výstava Flora Olomouc ukázala podle pořadatelů to nejlepší, co se v daném roce urodilo, sklidilo a případně i zpracovalo. Zdraví rostliny a plodu se prolnulo do celé hlavní expozice, jejíž autorkou byla floristka Pavlína Švecová. Dominantou hlavního pavilonu byl strom života zahalený do barev podzimního listí a plodů.

Sladká sobota i neděle ????Skutečně si můžete dopřát sladký víkend; stačí dorazit na podzimní Flora Olomouc 2020 -...

Zveřejnil(a) Výstaviště Flora Olomouc a.s. dne Sobota 3. října 2020
 

Návštěvníky čekala také experimentální expozice Z jiného světa, která pestrobarevnými rostlinami, tajemnou atmosférou a vesmírnou hudbou zavedla návštěvníky na jinou planetu. „Návštěvníci se mohli pokochat také výstavou podzimních hub, expozicí Zemská výstava starých odrůd a další expozicí Českého zahrádkářského svazu," uvedla mluvčí výstaviště. Součástí Flory byl i tradiční festival gastronomie a nápojů Olima a zahradnické trhy.

Výstava byla otevřena ve čtvrtek a skončila v neděli. Pracovníci Výstaviště Flora dohlíželi po celou dobu, aby lidé při vstupu do pavilonů měli roušky, a kontrolovali i počty návštěvníků. Jarní Flora byla letos kvůli pandemii koronaviru zrušena, stalo se tak poprvé za 60 let existence výstavy. Letní etapu Flora Olomouc si v srpnu nenechalo ujít 15 000 lidí. Počet návštěvníků byl zhruba o 5000 nižší než loni v létě, avšak předčil očekávání vedení výstaviště.

Autoři | Foto flora-ol.cz

Štítky ČR, pěstování, hobby, gastro, nápoje, Flora Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.