pátek 3. května 2024 Alexej

FOTO: Více než 220 výjezdů hasičů v kraji. Silný vítr o víkendu nejčastěji vyvracel stromy

Hasiči z Olomouckého kraje zažili náročný víkend. Kvůli silnému větru museli během dvou dnů k více než 220 výjezdům. Nejvíce zasahovali v okrese Jeseník.

Více než dvě třetiny zásahů se týkaly popadaných stromů na komunikacích a v kolejišti. Některé stromy ale spadly také na rodinné domy. „Takové případy jsme řešili ve městě Jeseník během soboty hned dvakrát. Kmeny jsme odstraňovali také z automobilů či drátů elektrického vedení. Zajišťovali jsme též sloupy elektrického vedení ve spolupráci s pracovníky energetických společností,“ uvedla tisková mluvčí Lucie Balážová.

V Koutech nad Desnou hasiči také zajištovali pomocí lanové techniky utržené plechy ze střechy rodinného domu. „Ke všem těmto zásahům jsme vyjížděli na Jesenicku,“ upřesnila Balážová.

Problémy kvůli silnému větru se ale netýkaly jen tohoto okresu. Velký počet zásahů bylo také na Šternbersku, Konicku a Šumpersku.

Situace by se měla během pondělí uklidnit

V sobotu například museli hasiči zajišťovat uvolněný billboard v osmimetrové výšce v Ostravské ulici v Olomouci. „Využili jsme výškovou techniku a banner z budovy odstranili. V Přerově jsme pomocí výškové techniky zajistili uvolněnou krytinu na rodinném domě,“ popsala tisková mluvčí.

„Poslední zásah v souvislosti s větrem jsme prozatím řešili v pondělí brzy ráno. Situace by se měla během dneška uklidnit,“ řekla Lucie Balážová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.