pondělí 29. dubna 2024 Robert

V bývalém vojenském areálu u Velkomoravské vyroste nová městská část

Společnost Redstone Real Estate, která patří vlastníkovi Šantovky, Richardu Morávkovi, připravuje stavební projekt v lokalitě bývalého vojenského objektu na Velkomoravské. Pozemek společnost získala od miliardáře a majitele banky Creditas, Pavla Hubáčka. Cílem projektu je vybudování nové městské čtvrti o rozloze asi 300 tisíc metrů čtverečních. Informoval o tom server E15.cz

Bývalé vojenské sklady získal Morávek letos od Pavla Hubáčka. Ten sklady pořídil v insolvenční aukci za 353 milionů korun od Net Media Group. Hubáčkova společnost Nemovitosti nájemního bydlení II převedla pozemek před pár měsíci na novou akciovou společnost Nová Velkomoravská z portfolia Richarda Morávka. Majetkový vývoj objektu v červenci popsal server iDnes.cz.

„Lokalita bude znamenat zeleň, tisíce bytů, plnou občanskou vybavenost, kanceláře. V současnosti zpracováváme koncept území, navrhující jeho základní členění a užitné funkce. Vzhledem k celoměstskému urbanistickému významu záměru připravujeme též podklady pro příslušný regulační plán,“ řekl pro server E15.cz Richard Morávek s informací, že regulační plán požaduje olomoucký magistrát.

Celková investice se má pohybovat okolo 15 miliard korun. Výstavba první etapy by měla začít za dva roky, demoliční úpravy pozemku ale společnost Redstone plánuje už na rok 2021.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Hrinda

Štítky developeři, Morávek, městské části, Velkomoravská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.