čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Koruna oslabila po vyhlášení nových restrikcí

Koruna ve čtvrtek oslabila k euru i dolaru. Po většinu dne se ale držela poblíž středečního závěru, ztrácet začala po odpolední tiskové konferenci vlády, na které ministři oznámili další restriktivní opatření kvůli šíření koronaviru. V 17:00 se obchodovala na 27,19 Kč/EUR a na 23,15 Kč/USD. Proti středečnímu podvečeru byla vůči euru slabší o 11 haléřů a k dolaru o 12 haléřů. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online. Pražská burza smazala své středeční ztráty. 

Přes den na devizových trzích panoval podle Jana Vejmělka z Komerční banky relativní klid, a to jak z globálního tak lokálního pohledu. „Bez odezvy trhu se obešlo zveřejnění tuzemských maloobchodních tržeb za srpen. I když data skončila pod tržními očekáváními, nás nezklamala a potvrdila, že domácí spotřebitelská poptávka se zatím drží," uvedl.

Ztrácet pak koruna začala po oznámení zavedení dalších opatření, které mají pomoci redukovat nárůst nakažených covidem-19. Například restaurace budou muset od pátku zavírat už ve 20:00 a od pondělí se zastaví kulturní akce. Přeruší se i veškeré sportovní profesionální i amatérské soutěže. „Probouzení vzpomínek na jaro proto bude pokračovat, což bude korunu k euru tlačit ke slabším hodnotám," míní ředitelka společnosti Next Finance Markéta Šichtařová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky peníze, finance, burza, kurzy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.