sobota 18. května 2024 Nataša

V Olomouckém kraji přibylo za sobotu 562 nákaz covidem-19

V Olomouckém kraji přibylo za sobotu 562 potvrzených nákaz novým koronavirem. Dosavadní rekordní číslo je ze čtvrtka, kdy u lidí z regionu přibylo po zpětné úpravě 875 potvrzených nákaz. V kraji je od začátku epidemie 9798 nakažených, vyplývá z údajů ministerstva zdravotnictví.

Z nákazy se v Olomouckém kraji dosud vyléčilo 3830 lidí a 70 jich v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo, což je o jednoho člověka více, než uvádělo ministerstvo k pátku. Aktivních případů nákazy je nyní 5898. Ministerstvo eviduje nakažené podle trvalého bydliště, ne podle skutečně žijících v kraji.

Na takzvaném semaforu ministerstva zdravotnictví je Olomoucký kraj oranžový, což značí druhý ze tří stupňů rizika nákazy koronavirem. Z pěti tamějších okresů se nyní nákaza nejrychleji šíří na Prostějovsku, za posledních sedm dní se tam objevilo téměř 653 nových případů nemoci v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. V celé České republice je za týden nejhorší okres Plzeň-sever s více než 721 nakaženými.

Olomoucký kraj je v celkovém počtu nakažených na 100 tisíc obyvatel pátý mezi kraji. Podle ministerstva zdravotnictví se v regionu novým typem koronaviru nakazilo zhruba 1550 lidí ze 100 tisíc. Nejvíce nakažených je v Praze, připadá tam přes 2293 potvrzených nákaz na 100 tisíc obyvatel.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.