pátek 3. května 2024 Alexej

Prostějov zřídil informační linky pro seniory, zdravotně postižené a imobilní obyvatele

Prostějovská radnice zprovoznila informační linky pro seniory, zdravotně postižené a imobilní obyvatele, aby jim v době rozsáhlých preventivních nařízení souvisejících s pandemií covidu-19 usnadnila zajištění chodu domácnosti.

"Na těchto linkách mohou občané získat zejména informace k možnosti zprostředkování nákupu základních potravin, základních hygienických prostředků a léků a dovážku hotového jídla v případech, kdy toto nezajistí rodinní příslušníci, sousedé nebo jiné osoby," uvedla Anna Kajlíková z tiskového oddělení radnice.

Telefonní linky radnice zveřejnila na webu. V provozu jsou denně včetně víkendů od 08:00 do 18:00. Publikovány tam jsou také kontakty na donášku potravin a léků a zajištění obědů.

Pomoc osobám v karanténě či izolaci a osamělým lidem nabídla i prostějovská lékárna Vaše Srdcovka, která do domácností rozváží léky. "Spousta lidí skončila v karanténě, spousta seniorů nemá v oblasti svého bydliště nikoho blízkého," uvedla lékárna na svém webu.

V Olomouckém kraji přibylo za posledních 24 hodin 877 nových případů nákazy covidem-19, jde tak o nový rekord od počátku pandemie. Dosavadní maximum 875 případů za den bylo z minulého čtvrtka. Celkem je v kraji od března evidováno 11.575 nakažených. S nemocí dosud zemřelo v kraji 87 lidí, za posledních deset dní jsou v průměru čtyři úmrtí denně, vyplývá z údajů ministerstva zdravotnictví.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, koronavirus, sociální, komunikace, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.